Sanayi Bölgesindeki Su Baskını İçin Özür

ads ads ads ads
17/12/2014

ads
Sanayi Bölgesindeki Su Baskını İçin Özür

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi açıklamasında, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde dün yaşanan su baskınına da değinen Yorgancıoğlu, bölgedeki vatandaşlardan özür diledi.

Başbakan Yorgancıoğlu, önceki hükümet döneminde su baskınının önüne geçebilmek amacıyla bir set çekildiğini, bu bendin ardında birken suyun tehlike arz etmesi sebebiyle bazı iş araçlarının bendi takviye etmek için o bölgeye gittiğini anlattı. Yorgancıoğlu, toprak bendin ne kadar yumuşadığını ve zarara uğradığını fark etmedikleri için de çalışma yaparken bendin yıkıldığını kaydetti.

Sanayi Bölgesi’nin sular altında kalmasının kimsenin beğenmediği bir olay olduğunu, burada bir yanlışlık söz konusu olduğunu belirten Başbakan, o bölgedeki insanlardan özür diledi.

ZARARLAR TAZMİN EDİLECEK Mİ?

Zarar görenlerin tazmin edilmesinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine Yorgancıoğlu, daha önce de su baskınları olduğunu, bir tazminin o zaman söz konusu olmadığını söyledi. Yorgancıoğlu, hedeflerinin oluşturulan komitenin o bölgenin ve Lefkoşa’nın bütününün su baskınlarına karşın nasıl korunacağıyla ilgili kısa, orta ve uzun vadeli projeler üretmesi olduğunu, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. 

17/12/2014 20:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sanayi, sel, başbakan, özür
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.