Sanayi Odası Heyeti Londra’da Temaslarda Bulundu

ads ads ads ads
07/10/2015

ads
Sanayi Odası Heyeti Londra’da Temaslarda Bulundu

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) heyeti Londra’da temaslarda bulundu.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Başkan Ali Çıralı ve beraberindeki heyet, hellimin Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret Tescili, çözüm sürecinde sanayi sektörü ve ekonomi konularında temaslar gerçekleştirdi.

Heyet sırasıyla, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, TC Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emma Edhem ve “Ambargolular” grubuyla toplantılar gerçekleştirdi.

KTSO heyeti Ambargolular grubu ile ‘Hellim ve Halloumi’ coğrafi işaret tescili (PDO) ile ilgili yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirerek gelinen aşama ve bundan sonra yapılması gerekenler hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Toplantıya Ambargolular yöneticileri yanında İngiltere’de yaşayan iş adamları yoğun ilgi gösterdi.

Ali Çıralı, “Çeşitli alanlarda başarılı ve potansiyeli olan Kıbrıslı Türklerle karşılıklı olarak her alanda var olan kaynakların verimli kullanılmasını ve ilişkilerin güçlendirilmesi bizim için çok önemli bir konudur. Özellikle Kıbrıs konusunda önemli ve güçlü rolü olan ve garantör konumundaki İngiltere’nin Kıbrıs konusunda etkili olduğunun bilinciyle Kuzey Kıbrıs ve Londra arasındaki ilişkilerin mevcudun ötesine taşınması önemlidir” dedi.

Ali Çıralı, ihracat-ithalat dengesinin olması gereken orana yükseltilmesi ve sürdürülebilir bir ekonominin var olması için Oda olarak hem yerelde, hem de uluslararası alanda çalışıldığına vurgu yaptı. 

07/10/2015 13:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sanayi odası
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.