Şanslı ama bir o kadar da azimli: Arthur

ads ads ads ads
24/11/2014

ads
Şanslı ama bir o kadar da azimli: Arthur

İsveçli sporcu Mikael Lindord'un Ekvador'da bir sokak köpeğiyle başlayan ilginç macerası İsveç'te son buldu. Sokak köpeği Arthur, azmiyle yeni hayatı için büyük bir şans elde etti.

İsveçli sporcu Mikael Lindnord, uluslararası bir yarış için takım arkadaşlarıyla birlikte Ekvador’a gitti. Bisiklet, kano ve koşudan oluşan yarış sırasında mola verince yanına gelen bir sokak köpeği ile yemeğini paylaştı ve Arthur adını verdiği köpek, bir an bile sporcunun yanından ayrılmadı.

Mikael Lindnord, İsveç ’e getirmek zorunda kaldığı köpeğin hikâyesi konusunda Aftonbladet gazetesine yaptığı açıklamada: “Bir dağ kasabasında yorucu bisiklet turundan sonda çok yorgun düşmüştük. Yemek molası verdiğimizde yanıma gelen sokak köpeğine bir parça et verdim. Sırtında yara vardı. Ancak onunla ilgilenmem mümkün olmadığı için programın devam edip kano yarışına başlamak üzere kanolarımıza bindik ve suda ilerlemeye başladık.

Kanoda yer çok az olduğu için köpeği bindirmem imkânsızdı ama o, benim yanımda suya atladı ve kanomun yanında yüzerek beni takip etmeye başladı. 15 km’lik yolu yüzemez, pes eder diye düşündüm. Ancak kilometrelerce yüzüp yorgun düşünce dayanamadım kanoya aldım. Daha sonra programın ormanda koşu bölümü başladı. Orada da beni bir an bile bırakmadı ve yanımda koştu. Bir ara ağaçlara takıldı çıkamadı onu kurtarmak zorunda kaldım. Çok yorucu ve uzun süren yarış sonunda İsveç’e getirmeye karar verim ama yasalar müsait değildi. Ekvator sağlık bakanının yardımı ile uçağa bineceğim son dakikada belgeleri ve aşısı tamamlandı ve İsveç makamlarının izni ile ülkeme getirdim.

Şimdi 15 Mart’a kadar karantinada kalacak ama yaşamı Ekvator’dakinden daha kötü olmayacak. Ben ailemle onu sürekli ziyaret edeceğiz. Takım arkadaşlarım da ziyaret edecekler. Mart ayında karantina süresi bitince ailemizin bir parçası olarak bizimle yaşayacak. Onun benimle olma isteği ve azmi beni büyüledi” dedi.

Şanslı ama bir o kadar azimli Arthur’u havaalanında Mikael Lindnord’un eşi Helena ve küçük kızı Philippa karşıladılar. (DHA/Ünsal TURAN) 

24/11/2014 22:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: İsveç, haber, Yemek, köpek, arthur
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.