Savaş Ölümdür Barış Hayat

ads ads ads ads
22/01/2018

ads

Halil Paşa Halil Paşa


Savaşa, ölüme, kana, bilfiil askeri yöntemlerle, şiddet yoluyla fetihlere en çok övgü düzenler hırsızlardır. Yani Kuzey Kıbrıs versiyonunda ganimetçiler, kazancından çok harcamaları banka hesaplarıyla ortalığa saçılanlar, hırsızlık ve yolsuzlukları soruşturması gereken o makamları işgal edenlerdir. Üstelik bir de “çabuk hırsız ev sahibini bastırır” örneğindeki gibi, “biz bunlarla mı hükümet kuracağız?” demeleri var ya. Ne hükümeti be?

Barışa sahip çıktığı kadar savaşa açıkça karşı çık(a)mayan bir hükümetin kime yararı var ki, ganimetçi-hırsız-komisyoncu-akrabakayırıcısı-yalaka-ırkçı-köktendinci-faşist kafalıların ayıplarına örtü olmaktan başka?

SAVAŞ ÖLÜMDÜR BARIŞ HAYAT!.

Çocuklar da, kadınlar da, adamlar da, hayvanlar da, doğa da, kimse ama kimse öldürülmesin!.

“Hem bizim bu ganimet kültürü üzerine bina edilen hükümetlerimiz sürdükçe de, barış isteğimiz de, Türkiye sevgimiz de hep sahte kalacaktır”.

Siyasilerin “Türkiye sevgileri” her TC hükümetine ve liderine sadakat ve yalakalık karşılığında alacakları “milli övgülerle”;  cemaatimizinki ise ne yazık ki ay sonu maaşlarından öteye gidemeyecektir. 

O çözüm masasında Denktaş’tan beri tüm görüşmecilerin o kerameti kendilerinden menkul zannettikleri “Kıbrıslıtürklerin çıkarları” söylemi var ya!

Kuzeydeki taşınmaz Rum ve kamu mallarının “akrabalar ve dostlar arasında paylaşımı” davasının yanında devede kulaktır bu “çıkarlar”. 

Kanla beslenen iktidar, elbette barışı değil, savaşı, emretmeyi, diktatörlüğü, hapsetmeyi, başka dişini geçirebildiği ülkelerin içişlerine karışmayı, provoke etmeyi, aşağılamayı ve dahi kendi cemaatini ve dahi halkını sus-pus edip korkutmayı becerir ancak!

SAVAŞ ÖLÜMDÜR, BARIŞ HAYAT. 

Savaşın, şiddetin kötülüklerini, Barışın ve Özgürlüğün iyiliklerini; 

Bunları da söyleyemeyip yazamayacak duruma gelmemizi istiyorlarsa eğer!...

Hele de ikinci kez seçilmiş bir milletvekili ile on yıllardır yayın hayatı maddi olanaksızlarla geçen Avrupa-Afrika gazetesi her defasında linç kültürü ile tehdit edilecekse eğer…

Biz neyi konuşacağız ki?

Biz düşündüğümüzü nasıl özgürce açıklayacağız ki?

Düşünce özgürlüğüne verilecek cevabı; “Rum piçleri”; “or…u çocukları”, “hainler”, “yakın bunları” diye cadı avına çıkan “Ya Allah Bismillah Allahu Ekber” konuşan, intikam hırsıyla gözü dönmüş  bu hali harabımızla mı Kıbrıslırumlarla çözüm ve barışı kuracağız?

Her iktidar erkinin başı ve şimdi de RTE sesini yükselttiğinde, söylemi emir telakki edilip, Türkiye sevgimizi de böyle mi ispat etmiş olacağız?

Bizim Türkiye sevgimiz, dün ırkçılığa, faşizme, diktatörlüğe karşı mücadele ederken askeri cuntaların idam ettiği Denizlerle değil miydi? 18’inde cesur yürek Erdal Eren’i nasıl untabiliriz?

Kim astı bu gençleri?

Bugün düşünce suçundan hapiste olan tüm devrimciler ve Türkiye’de, tam da şimdi şu sloganı haykıranlar değil midir sevip sayacağımız insanlar?

SAVAŞ ÖLÜMDÜR, BARIŞ HAYAT.

Doğuş Derya da yalnız değildir, Afrika gazetesi de…

Türkiye’de Demirtaş da yalnız değildir, Kaftancıoğlu da…  

Hem ırkçıları, ganimetçileri, yalakaları, küfürbazları varsa kuzeyin;

devrimcileri, vicdanı ve hala mücadele azmini tüketmemiş, barıştan ümidini kesmemiş insanları da vardır.  

Çünkü;

SAVAŞ ÖLÜMDÜR, BARIŞ İSE HAYAT.

22/01/2018 12:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: halil paşa
MANŞETLER

HK Halil Paşa

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.