Savaşan: Kuzey Kıbrıs, turizmde çok geride

ads ads ads ads
27/09/2017

ads
Savaşan: Kuzey Kıbrıs, turizmde çok geride

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi de bir bildiri yayınlayarak turizmde saptadıkları bazı noktalara dikkat çekti.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, bütün ilgili tarafların daha sürdürülebilir bir turizm sektörü olarak yorumlanabilecek politikalar ve iş uygulamalarında etkili bir değişime girmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Savşan, son yıllarda turizmdeki pek çok olumlu gelişmeye rağmen Kuzey Kıbrıs’ın bu noktanın halen çok gerisinde olduğunun altını çizdi.

Her yıl sınır ötesine seyahat eden 1,2 milyardan fazla insanla birlikte turizmin, kültürlerarası diyalog, toplumsal kapsayıcılık, barış, uzlaşma ve sürdürülebilir kalkınma için de önemli bir güç olduğunun altını çizen Savaşan, dünyada turizmde yaşanan yüksek büyümeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin de payını alması geektiğine vurgu yaptı.

Verilere göre ülkemizde 2014 yılına göre 2015 yılı yolcu sayısında %8,6 artış olduğunu belirten Ahmet Savaşan, KKTC’nin toplam döviz gelirlerinin 2015 yılında 1,776 Milyon USD civarında olduğunu ve bu gelirlerin yarısına yakınının da turizmden elde edildiğinin altını çizdi.

Ahmet Savaşan, geçtiğimiz günlerde Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan 2016 ve 2017 yıllarına yönelik olarak yaptığı ve ülkeye gelen yolcu sayıları, doluluk oranları, turistik tesislerde konaklayan turist sayısı ile geceleme sayılarında gözle görünür bir artışın elde edildiğini açıklamasının memnuniyet verici olduğuna da işaret etti.

Son günlerde Güney Kıbrısta turistlere yönelik davranışların ve alınan kararların barışçılıktan uzak olduğunu da kaydeden Savaşan, sürdürülebilir turizm politikalarının gerekliliğinin de altını çizdi.

27/09/2017 20:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs Sağlık Turizmi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.