SDP'den Şok Açıklama

ads ads ads ads
30/08/2016

ads
SDP'den Şok Açıklama

SDP, Çavuşoğlu’nun (TÜK konusunda) attığı adımların devam etmesi gerektiğini söyledi

SDP Başkanı Tözün Tunalı, “TÜK’teki usulsüzlük iddialarıyla ilgili Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve müdürü Savcılık’a vererek görevini yerine getirdiğini, eski Bakan Önder Sennaroğlu’nun da yargılanması gerektiğini” söyledi.

Sosyal Demokrat Parti (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) 22 milyon TL zarara uğratılmasıyla ilgili Başsavcılık’a başvurarak “suç duyurusunda bulunmasını” takdirle karşıladığını belirterek, bu adımların devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, devlete ait kurum ve kuruluşlarda suiistimallerin gündeme geldiğini ancak bugüne kadar yasal süreç başlatılmadığına dikkat çekerek, hiçbir dosyanın soruşturulmadığını, bekletildiğini savundu.

“Çavuşoğlu görevini yerine getirdi”

Bakanlıklar, kurum ve kuruluşlarda Sayıştay’ın yaptığı denetimlerde tespit edilen usulsüzlüklerin tek sorumlularının imza koyan müdür ve müsteşarlar olduğu; işi yaptıran veya talimatı veren bakanın evrak üzerinde, imzası bulunmaması nedeniyle sorumlu tutulamadığını, esas sıkıntının bu olduğunu belirtti.

Tunalı, “TÜK’teki usulsüzlük iddialarıyla ilgili Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı ve müdürü Savcılık’a vererek görevini yerine getirdiğini, eski Bakan Önder Sennaroğlu’nun da yargılanması gerektiğini” söyledi. 

30/08/2016 09:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sdp, tözün tunalı, önder sennaroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.