Sefa Karahasan: Ankara Rahatsız

ads ads ads ads
28/06/2017

ads
Sefa Karahasan: Ankara Rahatsız

Milliyet Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, Kuzey Kıbrıs iç siyasetinde son dönemde yaşanan tartışmalardan Türkiye hükümetinin rahatsız olduğunu yazdı

İşte o yazı:

Yazının başlığı çok çarpıcı gelebilir. Ki seçerek atılmış bir başlık değil. Tek başlık vardı, onu da yazının başlığı yaptım. Kuzey Kıbrıs iç siyasetinde son dönemde bir anlamda kargaşa hakim. Hem ekonomik reformların yapılmaması, hem de hükümet icraatlarına yönelik halk ve siyasi partilerden yükselen sesler dikkatle takip ediliyor. Türkiye'deki siyasi atmosfer, uluslararası sorunlar nedeniyle, son dönemde Kuzey Kıbrıs'ta olup bitenlerin gözden kaçtığı yanılgısı var. Ankara'nın Kuzey Kıbrıs'ta yaşananları bire bir takip ettiğini düşünmeyenlerin attığı adımlar ciddi anlamda rahatsızlık yaratıyor. İşte böyle bir dönemde Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in KKTC'ye yaptığı ziyaret gözden kaçırılmamalı.

Yolsuzluk iddiaları

Siyasi partilerle yapılan toplantılarda ele alınan görüşler, Kuzey Kıbrıs'ın geleceğine yönelik de sinyalleri veriyor. Bir iki telefon konuşması ile Sayın Bakan ile görüşen siyasilerin düşüncesini almak kolay oldu. Mesela TKP Lideri Mehmet Çakıcı'yı aradığımda, "rahatsızlıklar konuşuldu" demesi not edilmeli. Edindiğim genel izlenim, Ankara, Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti koalisyon hükümetinin attığı adımlardan rahatsızlık duyuyor. Hem uygulanmayan reformlar hem de bürokraside ortaya saçılan yolsuzluk iddiaları Ankara'nın da takibinde. 

Duvara toslarsınız

Açıkça yazmak gerekirse, Ankara'nın 'bizimle çalışır, biz en iyi müttefikiz' düşüncesi duvara toslamaya neden olabilir. Türkiye, büyük bir devlettir. Büyük bir devlet olduğu için Kıbrıslı Türklerin çıkar ve menfaatlerine bakar. Net olarak yazalım ve noktalayalım; "Türkiye, Kıbrıs'ta halkın refahı için herkesle çalışır. Parti ismine bakmaz. Kişilere takılmaz. Önemli olan kriter; halka hizmet eden, siyasi yandaşlara peşkeşler çekmeyen, imzasının arkasında duran, sözlerini yerine getiren yapıların oluşmasını sağlamaktır." Kimse bu düşüncenin dışında bir hayale kapılmamalı. 

28/06/2017 08:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sefa Karahasan
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.