Ahmet Ataner iddialı konuştu

ads ads ads ads
25/09/2016

ads
Ahmet Ataner iddialı konuştu

Ataner Danışmanlık Yurtdışı Eğitim, Kariyer Danışmanlık & Yabancı Dil Eğitim Merkezi’nin Direktörü Ahmet Ataner iddialı konuştu:

ATANER: Yurtdışı eğitimle ilgili danışmanlık yapıyoruz. Uluslararası güçlü bağlantılarımızla ve çözüm ortaklarımızla 50'den fazla ülkede 1000'den fazla üniversiteye başvuru yapabiliyoruz.

ATANER: Öğrenci yurt dışına gitmeye karar verdiği anda, karşılaşacağı tüm sorunları ve ihtiyaçları tek bir çatı altında çözüyoruz.



Bu açıdan da bölgede İlk ve tek olan bir kurumuz.

ATANER: Öğrencinin sadece başvurusunu yapmakla hizmetimiz bitmiyor. Öğrencinin başvuru öncesi ve başvuru sonrası karşılaşabileceği tüm sorunları çözüyoruz. İlk görüşmede ücretsiz olarak öğrencinin durumunu analiz ederek doğru yolu ve doğru hedefi belirliyoruz. Gerekirse kariyer testi, İngilizce seviye tespit sınavı yaparak öğrencilerimize doğru seçim yapabilmeleri için yol gösteriyoruz.

ATANER: Garantili başvuru hizmetimiz tüm başvurularımızda geçerlidir.Yurtdışı eğitim sektöründe küresel çözüm ortaklarımızla çalışarak en iyi hizmeti vermekteyiz. Bunu yaparken de YÖK'ün tanıdığı ve AB'nin eğitim kurumlarının tanıdığı Dünyada bilinip tanınan seçkin üniversitelere çalışıyoruz.

Bu hafta konumuz eğitim sektöründen. Biliyorsunuz aileler çocuklarının en iyi okullarda, en iyi eğitimi alarak hayata atılmaları için tüm maddi imkanlarını ortaya koyuyorlar. Çocuklarının iyi bir meslek sahibi olması için tabii ki en -doğru yönlendirme için de anne-babalar doğru kurumların peşinde koşuyor. İşte tam da bu noktada Ataner Danışmanlık Yurtdışı Eğitim, Kariyer Danışmanlık & Yabancı Dil Eğitim Merkezi devreye giriyor. 50'den fazla ülkede 1000'den fazla üniversite alternatifi ile hizmet veriyorlar.

Çocuğunuz için en doğru ve en hesaplı üniversite, yurt, master ve doktora başvuruları, paralı veya parasız staj imkanları, yabancı dil kursları ve birçok dilde tercüme imkanları hizmetleri ile bölgede İLK ve TEK oldukları iddiasında bulunan Ataner Danışmanlık Merkezi Direktörü Ahmet Ataner ile bunu nasıl başardıklarını konuştuk. İşte detaylar.....

Bizimki farklı bir danışmanlık



SORU: Nasıl bir ihtiyaçla böyle bir danışmanlık şirketi kurmaya karar verdiniz.



ATANER:
Danışmanlıklar aslında farklı farklı konularda ve farklı farklı alanlardır. Bazı danışmanlıklar mali danışmanlıktır, bazıları ise müşavirlik, muhasebe ve yatırımla ilgili danışmanlıklardır. Ancak,

ATANER DANIŞMANLIK yurt dışı eğitimle ilgili uzman bir danışmanlıktır. Bizim yurt dışı eğitimle ilgili danışmanlığımız da diğer danışmanlıklardan, diğer yurt dışı eğitim danışmanlıklarından daha farklı ve daha geniştir. Biz danışmanlık hizmetlerimizi çok geniş tuttuk. Sadece belirli ülkelerde değil, tüm ülkelerde yurt dışı eğitimi içine aldık. 50’den fazla ülkede, 1000'den fazla üniversiteye, üniversite başvurusu yapabiliyoruz. Bu başvurular, her ülke ve her üniversitede bir birinden farklı sistemlerle gerçekleşmektedir.

Başvuru işlemlerimizi her üniversitenin kendi sistemine ve kabul koşullarına göre yürütüyoruz.

Onların sistemine göre de garantili başvuru yapıyoruz.

Garantili başvuru

SORU: Garantili başvurudan ne anlamamız gerekiyor?

ATANER:
Garantili başvuru derken, bir öğrencinin eğitim ve İngilizce seviyesine ve bütçesine göre kolejde, lisede aldığı not ortalamasına ve IGCSE, AS ve A Level sınavlarına veya International Baccalaureate derecesine göre kendisini en uygun üniversiteye ve yurda yerleştirme garantisi veriyoruz.

Öğrenci ve ailesi karar vermediyse “kariyer danışmanlığı” da yapıyoruz. Profesyonel bir meslek testi ile Öğrencinin hangi mesleklere yönelik ilgisinin ve kapasitesinin olduğunu tesbit ediyoruz.

Bazı aileler, “ çocuğum işletme okusun” diyor. Ancak öğrencinin görsel sanatlara daha yatkın olduğu tesbit edilebiliyor.

Bazı aileler ise, “çocuğum tıp okusun” diyor. Ancak mühendisliğe çok daha uygun olduğunu tesbit ediyoruz.

Her isteyen, istediği üniversiteye kabul koşullarını yerine getirdiği sürece girebilir ve disiplinli çalışması hslinde mezun da olabilir. Ancak, eğer kendine en uygun mesleği seçmemişse, mutlu olamaz, başarılı da olamaz.

Neticede, meslek ve üniversite seçimi insan hayatında çok ciddi bir konudur ve büyük bir yatırımdır. Dolayısıyla, ilk mesleği seçerken, doğru meslek, doğru ülke ve doğru üniversiteyi seçmek gerekir. İşte biz bu konularda gençlere ve ailelerine yol gösteriyoruz.

Komple Danışmanlık - Her konuda danışmanlık

SORU: Bunu nasıl yapıyorsunuz?

ATANER:
Başvurudan önce, ülkeleri, üniversiteleri ve bölümleri öğrenciye uygun olan alternatifleri araştırıyop tespit ediyoruz.

Bu alternatiflerden sonra en uygunları belirleyip, başvuruyoruz. Başvurduktan sonra takip ediyoruz. Sonuçlanana kadar ilgileniyoruz. Öğrenci kabul alana kadar, kabul aldıktan sonra da yurdunu bulup yerleştirene kadar, danışmanlığını devam ettiriyoruz. Diyelim ki, öğrenci gitti, yurduna yerleşti, üniversitesine başladı .Ancak sonradan bazı sorunları çıktı. Onu da takip edip çözüyoruz. Kısacası bizim danışmanlığımız bir bakıma kesin bir çizgide bitmeyen ve öğrencinin ihtiyacına göre devam eden bir danışmanlıktır.

Staj ihtiyacı varsa, staj için yardımcı oluyoruz( paralı veya parasız) Ondan sonra, master ve doktorası için yardımcı oluyoruz. Yabancı dilini geliştirmesi için de yardımcı oluyoruz.

Avrupa ile sınırlı değiliz

SORU: Bildiğimiz kadarıyla siz sadece İngiltere ve Avrupa üniversiteleri için danışmanlık yapmıyorsunuz.. Bunları bize anlatabilir misiniz?

ATANER:
Bizim üniversite ile ilgili danışmanlık alanımız ülkeler ve hizmetler çok geniştir.

Biz, yalnızca İngiltere veya Avrupa’ya değil, Amerika, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda’ya da öğrenci gönderiyoruz.

Son zamanlarda eğitim maliyetlerinin sürekli olarak yükselmesi ve alım gücünün düşmesi nedeniyle, kaliteden feragat etmeden, kaliteli ama daha hesaplı üniversiteler arayışı içerisine giren ailelere alternatiflerimiz her zaman vardır.

AB vatandaşı öğrencilerin eğitim ücretini borç olarak alabilmesi için başvurularını da yapıyoruz. Uzman kadromuzla birlikte ihtiyaç duydukları her konuda öğrencilere gerekli desteği veriyoruz. İngilizce seviyelerini yükseltmek için De kurslar düzenliyoruz. Bu arada AB vatandaşı olmayan öğrencilerin de başvurularından ayrı olarak vize başvurularını da yapıyoruz. Gerekmesi halinde Belgelerinin tercüme edilmesini ve onaylanması işlemlerini yapıyoruz.

Dünyada ilk ve tek olan özelliklerimiz vardır.

SORU: Bundan da öğrencinin her konuda yanında olduğunuzu mu anlamamız gerekiyor?

ATANER:
Evet, bir öğrenci yurt dışına gitmeye karar verdiği anda, karşılaşacağı tüm sorunları ve ihtiyaçları tek bir çatı altında burada karşılıyoruz. Bu açıdan da aslında bölgede ilk ve tek sayılırız. Çünkü bu saydığım hizmetlerin ve daha birçok hizmetin hepsini uluslararası güçlü bağlantılarıyla tek bir çatı altında veren henüz başka bir kurum yok.

Uluslararası bağlantılarımız ve uluslararası ağımız çok güçlüdür. Kıbrıs’ın tamamına ve Türkiye’ye çok kolay ve hızlı bir şekilde hizmet verebilecek durumdayız.

Tüm dillerde yazılı tercüme, her ülkenin vizesi

Yerli ve yabancı çözüm ortaklarımızla iş birliği yaparak tüm dillerde yazılı tercüme yapabiliyoruz. Kurumsal olarak bu konuda da tekiz. Her ülkenin vizesini yapıyoruz, sadece öğrencilerin gideceği ülkelerin değil tüm ülkelerin turist veya iş amaçlı vize başvurularını da yapıyoruz. Ayrıca, yurt dışında dil okulları ve yaz okulları programlarıyla da güçlü bağlantılarımız vardır. Bizim amacımız sadece yurtdışına öğrenci göndermek değildir. Yurtdışından da ülkemize öğrenci getiriyoruz. Bu hizmetimizi daha da genişletmeyi düşünüyoruz.

Soru: Bu işe nasıl başladınız veya seçtiniz?

ATANER:
Bu benim geçmişime gider. Ben Beyrut’ta Amerikan Üniversitesi’nin İşletme Bölümünden mezunum. Sonra, Efes Pilsen’nin satış müdür muavinliği, Maliye Bakanlığı’nda Maliye Müfettişliğini yaptım. LAÜ’de Genel Sekreter ve Öğretim görevlisi olarak çalıştım. Kalkınma Bankası’nda Genel Müdür, SOS Çocuk köyünde de Ulusal Direktör olarak çalıştım. Bütün bu kurumların başında bulunduğum 33 yıllık süre içerisinde kurumları temsilen yurt dışında görevlerde bulundum.

30'dan fazla ülkede temsiliyet görevi yaptım. Dolayısıyla güçlü yurtdışı bağlantılarım ve tecrübem oluştu.2 yıllık bir serüven

SORU: Danışmanlık şirketini ne zaman hayata geçirdiniz?

ATANER:
danışmanlık ofisimizi 2 yıl önce açtık. Ancak daha önceleri de bu alanda birçok kişiye yol göstererek yardımcı oldum. 2 yılda biz, sanki bu işi 20 yıldır yapıyor pozisyonundayız. Çünkü bu işin arkasında 33 yıllık tecrübe var. Ve her gelen öğrenci ve veli de bizi en az 15-20 yıllık bir iş yeri olarak görüyor ve kabul ediyor.

SORU: Hizmetlerinizi özetleyecek olursak ne söylersiniz?

ATANER:
Özetleyecek olursak, Yurtdışı üniversitelere garantili baş vurular altında, 50’den fazla ülkede, binden fazla üniversite alternatifiyle, öğrencilere hizmetler sunuyoruz. Avrupa ülkelerinde uygun ücretlerle eğitim imkanının yanında maaşlı staj ve iş garantili turizm, otelcilik ve işletmecilik eğitimi var. Almanya’da ücretsiz üniversite eğitimi, Avrupa, Çin ve Hindistan’da 3 bin Euro’dan başlayan üniversite eğitimleri. Oxford ve Cambridge üniversitelerine hazırlık programları, İngiltere’nin en iyi ilk 10 üniversitesine başvurular, İngiltere’de ve Avrupa’da ön lisans programları, foundation programları, mesleki programlar master ve doktora programlarına öğrenci gönderebiliyoruz. Burs araştırmaları ve danışmanlığımız da var, Personal statement danışmanlığı, IELTS kurs ve sınav başvuru danışmanlığı, Master, doktora ve uzaktan eğitim. Yurt içinde İngilizce sınavlara hazırlık kursları, yurtiçinde yabancı dil kursları, yurtdışında yabancı dil kursları, kariyer danışmanlığı, vize başvuruları, tercüme hizmetleri, pasaport işlemleri ve göçmenlik başvuruları da hizmetlerimiz arasında sayabiliriz.

SORU: Ücretleriniz nasıl peki?

ATANER:
Ücretler, alınacak hizmete göre farklıdır Kişinin ihtiyacına uygun en iyi himzeti en ucuza ve en garantili ve kaliteli şekilde sunmak için çalışıyoruz.

Tüm lise ve kolej öğrencilerine hizmetlerimiz vardır 

SORU: Son olarak mesajınızı alabilir miyiz?

ATANER:
Bu çerçevede çok geniş bir eğitim danışmanlık yelpazemiz vardır.Öğrenciye kendine uygun en iyi Üniversiteyi bulma konusunda iddialıyız.

Başarılarını en üst seviyeye çıkarmak isteyen Tüm öğrencilerimize A level eğitimini ve IB eğitimini öneriyoruz. Bunlar dünyanın en iyi eğitim sistemlerinin başında gelmektedir.

Yapabilen öğrenciler mutlaka 3 A Level almaya çalışsın. Bu şekilde onları seçkin üniversitelerin 1. Sınıflarına yerleştirebiliyoruz. Ancak, 3 A Level alamayan öğrencilerimizi de İngiltere’nin ve Avrupa’nın seçkin üniversitelerinin hazırlık programlarına yerleştirebiliyoruz.

ÖSS sınavına hazırlanan ve karar değiştiren öğrencileri de İngilterenin ve Avrupa’nın seçkin ve prestijli üniversitelerinin hazırlık programlarına (foundation ) yerleştirebiliyoruz. Kısaca Tüm lise ve kolej öğrencilerini diploma ortalamasına ve IELTS notuna göre de İngiltere veya Avrupa’daki seçkin üniversitelerin hazırlık programlarına da yerleştirebiliyoruz.

IELTS SKORUNDA GARANTİ

IELTS kursları ve her seviye ve yaşa İngilizce kursları yanında diğer yabancı dil kursları da veriyoruz ve özellikle IELTS sınavı konusunda İngiltere’den mezun yüksek lisanslı uzman eğitmenlerimizin verdiği kurslarımız vardır. Kişiye özel materyallerle kurslarımız hazırlanıyor ve kişinin zayıf noktaları ve ihtiyacına uygun bir kurs veriliyor. Böylece öğrenci istediği IELTS skoruna ulaşabiliyor.

Son olarak vermek istediğim mesaj :

Başarı asla tesadüf değildir. Ataner Danışmanlık çatısı altına giren her öğrenci tesadüflere yer vermeden hayatındaki en önemli ve doğru kararı almış olacaktır.

25/09/2016 16:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Selda İçer ahmet Ataner, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.