Selfiede yeni dönem

ads ads ads ads
29/06/2015

ads
Selfiede yeni dönem

Daha çok profesyonellere hitap eden insansız hava araçları (Drone), artık herkes tarafından kolaylıkla kullanılabilecek. Zira gelecek sene dağıtımına başlanacak Lily adlı kamerayı kullanmak için sadece havaya fırlatmak yeterli olacak.

Fırlatmadan hemen sonra herhangi bir kumandaya veya kontrole ihtiyaç duymadan havada uçmaya başlayan 'drone', bileğe takılan GPS sensörü sayesinde kullanıcısını belli bir mesafeden takip edebiliyor. Bu sırada Lily, fotoğraf ve video çekimi yapıyor.

Lily adlı kamerayı diğer 'drone'lardan ayıran en önemli özelliği, havaya atılması ve hemen sonrasında uçmaya başlaması. Bileğe takılan GPS sensörü ile kullanıcıyı 30 metre havadan takip edebilen Lily, 15 metreye kadar yükselebiliyor ve saatte 40 kilometre hız yapabiliyor.  

Kompakt bir yapıya sahip olan 'drone'un üzerine yerleştirilmiş bir video kamerası bulunuyor. Kamera, 1080 ila 720 piksel ve saniyede 60 kare sesli video kaydı yapabilirken aynı zamanda fotoğraf çekmeye de imkan tanıyor.

Kameranın ön, arka, sağ, sol veya tam tur dönerek görüntü alması sağlanabiliyor. İnsansız hava aracı, iki saatlik şarj ile 20 dakika boyunca havada kalabiliyor. Su geçirmez olarak tasarlanan Lily, suyun üstünü atıldığında batmıyor, pervanelerini çalıştırarak kalkış yapabiliyor.

Toplam 4 GB'lık dahili hafızası olan kameranın kapasitesi, microSD kartlar ile yükseltilebiliyor. Toplam 1,3 kilogram ağırlığındaki Lily, her yere götürülebilir olması ile de dikkat çekiyor.

Lily, bu yıl 499 dolar ön sipariş fiyatı ile satışa sunuluyor. Gelecek yıl şubat ayından itibaren dağıtımına başlanacak aracın perakende fiyatı 999 dolar olacak.

29/06/2015 08:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: drone, selfie, insansız hava aracı
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.