Sendikal Platform 'seyirci kalmama' çağrısında bulundu

Sendikal Platform halka birlikte hareket etme ve “seyirci kalmama” çağrısında bulundu.

ads ads ads ads
20/09/2017

ads
Sendikal Platform 'seyirci kalmama' çağrısında bulundu

Sendikal Platformu oluşturan sendika ve sivil toplum örgütü ve siyasi partiler hükümetin kış saatine geçilmemesi yönündeki kararını kabul etmeyeceğini bildirerek halka birlikte hareket etme ve “seyirci kalmama” çağrısında bulundu.

Platform adına bu sabah, KTAMS Merkez Binası’nda, kış saatine geçilmemesi ve bunun doğurabileceği olumsuz sonuçlara ilgili basın açıklaması yapıldı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, basın toplantısının başında yaptığı konuşmada, halkın bir yandan ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, diğer yandan da “beceriksiz bir hükümetin icraat yapamaması ve dayatmacı anlayışa boyun eğmesiyle yüz yüze bulunduğunu” savundu.

Kaptan, yaşananlardan hiçbir ders çıkarmayan hükümetin yaz saatiyle kış günlerine girilmesini istediğini kaydederek, bu anlayışı reddettiklerini ve buna karşı mücadeleyi yükseltme kararı aldıklarını kaydetti.

“Bizim bu anlayıştan vazgeçilmesini beklememiz, ölü gözünden gözyaşı beklemeye benzer” diyen Kaptan, hükümete “silkinip kendine gelme, halkın isteklerine kulak verme ve topyekûn teslim olmama” çağrısı yaptı.

EYLEM

KTOEÖS Genel Başkanı Selma Eylem de Sendikal Platform adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

Eylem, saatleri yaz saatinde bırakıp, mesaileri denkleştirmeye çalışmanın özel sektör, kamu, öğrenciler ve taşımacılığı inanılmaz kaoslara sürüklemek anlamına geleceğini belirterek, gece karanlığında okula bırakılan birçok öğrencinin her türlü tehditle saatlerce baş başa kalacağını hatırlattı.

Eylem, “Dünyayla entegre olmaya çalışan bir toplumun dünyadan izole edilmesini kabul etmiyoruz. Uzun yıllardır uygulanan sistematik saldırı politikalarına karşı toplumsal varoluş mücadelesi vermeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Eylem şöyle devam etti:

“Tacizler, tecavüzler ve kriminal suçların her geçen gün arttığı, casinoların, gece kulüplerinin, kara para aklayanların, bet ofislerin, uyuşturucu ve insan kaçakçılarının ülkemizde cirit atması bu politikalarla içinden çıkılamaz bir noktaya gelmiştir.

Özelleştirme, nüfus politikaları ile demografik yapı bozulmuştur. Ekonomik paketler çare olma yerine göç etmeyi getirmiş, üretimi bitirmiştir. Peşkeş çekilen arazilerle çevre yok edilmiştir. Dayatma eğitim, sağlık, su, elektrik politikaları nitelikli temel  kamusal hizmetleri bitirme noktasına getirmiştir. Siyasi, sosyal, kültürel ve dini dayatmalar ve toplum mühendisliği çabaları çok tehlikeli sonuçlara doğru hareket etmektedir.

Ercan Havalimanı özel bir şirkete devredilmiş, KTHY, ETİ, Sanayi Holding, Turizm İşletmeleri, Ercan Havaalanı, Hemşirelik Yüksekokulu, DAİ, DAK ve daha birçok kurumumuz ortadan kaldırılmıştır.”

Sendikal Platform olarak saat dayatmasını kabul etmediklerini bildiren Eylem, tüm siyasi parti sivil toplum örgütü ve toplumun tüm kesimlerine birlikte hareket etme ve “seyirci kalmama” çağrısında bulundu.

Hükümeti de halka kulak vermeye çağıran Eylem, tek bir insanın burnunun kanamasından mevcut hükümetin sorumlu tutulacağını ve hükümetin attığı bu adımdan vazgeçmesinin beklendiğini sözlerine ekledi.

Sendikal Platform altındaki sendikalar şöyle:

"KTAMS, KTÖS, DEV-İŞ ve bağlı örgütler, KTOEÖS, BES, GÜÇ-SEN, ÇAĞ-SEN, KOOP-SEN, BASIN-SEN, DAÜ-SEN, TIP-İŞ, TÜRK-SEN ve bağlı örgütler."

20/09/2017 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sendikal Platformu, saat, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.