Sendikalardan Yeni Eylem Hazırlığı

ads ads ads ads
02/09/2014

ads
Sendikalardan Yeni Eylem Hazırlığı

Kamu-Sen ile KTAMS, perşembe günü yapılacak “Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” Teknik Kurul toplantısı sırasında eylem yapacak.

Eylem, İçişleri Bakanlığı önünde saat 09.00’da başlayacak.

Kamu-Sen Genel Sekreteri Metin Atan ile KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan’ın yaptığı ortak açıklamaya göre, sendikalar bugün, yasa tasarısı ve gelinen son durum konusunda cezaevinde çalışan üyelerle bir toplantı yaptı.

Kamu-Sen ve KTAMS, çalışanlarının toplantıda aldığı kararla; 4 Eylül Perşembe günü İçişleri Bakanlığı’nda saat 09.30’da gerçekleştirilecek Teknik Kurul toplantısında, tüm üyelerinin üniformalı olarak katılacağı bir eylem gerçekleştireceğini bildirdi.

Eylem, İçişleri Bakanlığı önünde saat 09.00’da başlayacak ve Teknik Kurul’dan çıkacak sonuca göre de “şekillenerek”, süresi belirlenecek.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Merkezi Cezaevi’nde daha çağdaş bir hizmet vermeye yönelik olarak, üzerinde yıllardır tartışılıp çalışılan, ‘Merkezi Cezaevi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’, aynı zamanda Teknik Kurul’a başkanlıkta eden müsteşarın tavır değiştirmesi sonucu çıkmaza girmiştir.

Daha önce hem fikir olunarak tasarıya konulan, vardiya çalışanlara yönelik Vardiya Ödeneği ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi maddesi reddedilmiştir.

Kamu Sağlık Çalışanları Yasası altında vardiya çalışanlar, Devlet İşçileri (Toplu İş Sözleşmesi ile) ve 47/2010 Sayılı Yasa tahtında vardiya ve/veya düzensiz çalışanlar bu hakkı yaptığımız mücadeleler sonucu almışlardır.

Şimdi ise, Cezaevi gibi çok zor ve stresli bir meslekte olanlara; ‘size vardiya tahsisatı verilirse bu diğer çalışanlara emsal teşkil eder’ yaklaşımı samimi değildir.” 

02/09/2014 15:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sendika, cezaevi, grev
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.