Sennaroğlu: LSD balyalardan geldi!

ads ads ads ads
22/12/2014

ads
Sennaroğlu: LSD balyalardan geldi!

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennraoğlu, LSD hastalığının şu ana kadar nereden geldiğinin tespit edilemediğini söyledi.

Hastalığın tespitinin ardından Bakanlar Kurulu’nun hemen ertesi gün tedbir aldığını anlatarak, hastalığın bu güne kadar Siphai, Yeşilköy ve Erenköy’de görüldüğünü anımsattı.

Hastalık görülen işletmelerin hayvanlarının hemen itlaf edildiğini belirten Sennaroğlu, hastalığın balyalardan geldiğinin iddia edildiğini söyledi.

Yapılan araştırmalarda, hastalık tespit edilen işletmelere sadece Bulgaristan’dan balya geldiğini, ancak bu hastalığın Bulgaristan’da görülmediğini anlatan Sennaroğlu, dolayısıyla hastalığın balyalardan gelmediğini düşündüklerini belirtti.

Hastalığın göçmen kuşlardan gelmiş olabileceğini ifade eden Sennaroğlu, hastalığın nereden geldiğinin tespit edilemediğini söyledi.

Önemli olanın hastalığın yayılmasını engellemek olduğunu vurgulayan Bakan Sennaroğlu, AB yetkililerinin ülkede inceleme yaptığı ve hükümetin aldığı tüm önlemlerin yeterli olduğunu düşündüklerini belirtti.

Önemli olanın hastalığın başka bir bölgeye sıçramaması olduğunu ifade eden Sennaroğlu, itlaf edilen hayvanlar dışında hastalığın başka bir bölgede görülmediğini kaydetti.

Hastalığın görüldüğü bölgenin karantinaya alındığını ve ava kapatıldığını anımsatan Sennaroğlu, oradaki avcıların köpeklerini alarak başka bölgelere ava gitmelerinin de risk olduğunu belirtti.

Hastalığın sadece av köpekleri yoluyla değil, sinekle de geçebileceğini ifade eden Sennaroğlu, hükümet olarak mümkün olabildiğince tedbir aldıklarını kaydetti.

Sennaroğlu, bölgelerdeki belediyelere sinekle mücadele için çağrı yaptıkların, ilaçlar aldıklarını söyledi. 

22/12/2014 14:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sennaroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.