Sennaroğlu'dan ÖNEMLİ Açıklamalar!

ads ads ads ads
01/07/2015

ads
Sennaroğlu'dan ÖNEMLİ Açıklamalar!

SENNAROĞLU: “BELİRLENEN ARPA FİYATI, ÇEVRE ÜLKELERE DE BAKILDIĞINDA MAKUL”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, belirlenen arpa fiyatının çevre ülkelere de bakıldığında makul olduğunu belirtti.

Sennaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin gerçekleştirdiği eylemi değerlendirdi.

Eylemi saygı ile karşıladıklarını belirten Sennaroğlu, arpa fiyatının, Güney Kıbrıs ve Türkiye’den düşük olmadığını kaydetti.

Sennaroğlu, yaptığı açıklamada, 0.62 TL/Kg olarak açıklanan arpa fiyatının 0.17 TL/Kg’lik Doğrudan Gelir Desteği ve vergisiz akaryakıt desteği ile birlikte 0.79 TL/Kg olduğunu vurguladı.

Güney Kıbrıs’la mukayese edildiğinde fiyatın aynı, Türkiye Cumhuriyeti’ndeki fiyatlarla karşılaştırıldığındaysa ülkedeki arpa fiyatının daha yüksek olduğunun görülebileceğini belirten Sennaroğlu, Güney Kıbrıs’ta 0.54 TL/Kg’ye denk gelen arpa fiyatının desteklerle birlikte 0.79 TL/Kg olduğunu kaydetti. Sennaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nde ise 0.64 TL/Kg olan arpa fiyatının, desteklerle birlikte 0.77 TL/Kg olduğunu ifade etti.

“ARPA FİYATI MAKUL ÖLÇÜDEDİR”

Arpa fiyatının geçtiğimiz yıl 0.65 TL/Kg olarak belirlendiğini, kesintilerle birlikte üreticinin eline kilo başına net 0.60 TL geçtiğini anımsatan Sennaroğlu, bu yılki brüt 0.62. TL/Kg’lık fiyattan Genel Tarım Sigortası kesintisinin kaldırılarak, yine üreticinin eline kilo başına net 0.60 TL geçecek şekilde düzenlendiğini vurguladı.

Dolayısıyla üreticinin herhangi bir kaybı olmadığının altını çizen Sennaroğlu, belirlenen arpa fiyatının çevre ülkelere de bakıldığında makul olduğunu ifade etti. 

01/07/2015 10:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: önder sennaroğlu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.