Serhat Akpınar'dan çılgın proje

KKTC hava taksi ile tanışıyor

ads ads ads ads
15/07/2014

ads
Serhat Akpınar'dan çılgın proje

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisine röportaj veren GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar yeni bir çılgın proje için hazırlık yapıyor. Havacılık eğitiminde atağa kalkan GAÜ'nün bir sonraki hedefi, havacılığı turizmle buluşturarak KKTC'yi hava taksi ile tanıştırmak..

İşte Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinde yayınlanan röportajın bir bölümü

’Havacılık konusunda Safranbolu’da yaptığınız bir yatırım var. Emin adımlarla, rotayı gökyüzüne çevirdiniz ve havacılık eğitiminde KKTC’de bir ilke imza atıyorsunuz..



Kesinlikle öyle.. Şu anda hali hazırda Safranbolu’da pistimiz var, hangarlarımız var. Oradaki bir uçuş okulunu satın aldık ve kendi yapımıza bağladık. Özellikle şu anda İstanbul başta olmak üzere Kıbrıs bacağını bu çerçevede ele alıyoruz. Bu yıl beş uçakla, bunların üçü çift motorlu, ikisi tek motorlu uçaklarla ele almış olduğumuz küçük bir filomuz olacak. Bu da bizi pilotajda özellikle Türkiye’de de iyi bir noktaya taşıyacağını düşünüyoruz.



Bu sene bunu da planlıyoruz. Çok ciddi bir altyapı oluşturduk İstanbul’da. Programların onay aşamasını tamamladık, üniversitemiz bünyesindeki pilotaj izinleri almış bulunmaktayız. Bu yıl 3 öğrenciyle başlıyoruz. Bu Kıbrıs’ta ilk defa başlayacak bir program. Artık KKTC semalarında uçaklarımızın uçtuğunu, eğitim uçuşlarının olduğunu görmüş olacağız. Bu da bize ayrı bir keyif ve gurur veriyor.

Eğitimle sınırlı kalacak mı bu uçuşlar, yoksa hava yolu ulaşımı da var mı düşünceleriniz arasında?



Aslında var. Eğitim ile başlayıp hava yolu ulaşımını düşünüyoruz uzun zamandır. Özellikle hava taksi konusunda çok ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Bir süre sonra, hava taksi bu yapının yapının içerisinde yerini almış olacak. Bir de kopya vereyim.. İlk aşamada hava taksilerin güzergahı, Türkiye Kıbrıs arasında olacak. 

Kaynak: ekonomikibris.com

15/07/2014 10:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: serhat akpınar, gaü, girne amerikan üniversitesi,
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.