Seyahat ederken kullanabileceğiniz mobil uygulamalar

ads ads ads ads
26/05/2015

ads
Seyahat ederken kullanabileceğiniz mobil uygulamalar

Malum yaz tatili kapıda, pek çok kişi özellikle bayramla birleştirdikleri tatil programlarıyla Türkiye ve dünyanın dört bir tarafına seyahat etmeye hazırlanıyor. Seyahat ederken yanımızda taşıyacağımız tablet bilgisayar ve akıllı telefonlarımız da bize bir nevi rehberlik yapmak için elimizin altında bulunuyorlar. İşte size seyahat ederken kullanabileceğiniz mobil uygulamalar...

Yaz tatiline neredeyse bir ay kaldı ve havaların ısınmasıyla herkes hafta sonu bir yerlere kaçmayı düşünür oldu. Peki tatil imkanı olanlar, izinlerini bu güzel havalara denk getirip birkaç gün şehir dışına belki de ülke dışına kaçma fırsatı bulanlar ilk kez gittikleri şehirlerde ya da ülkelerde nelere ihtiyaç duyacaklar, istedikleri noktayı nasıl bulacaklar, hangi toplu ulaşım araçlarını kullanabilir, nerede hangi yemeğin en meşhur olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz?

İşte tr.fobito.com’un hazırladığı liste ile tatile çıkmadan önce telefon ya da tabletinize yüklemeniz gereken uygulamalar

HERE

Nokia'nın ücretsiz navigasyon uygulaması HERE Beta sürümüyle yayında! HERE ile internet bağlantısına gerek duymadan çevrimdışı haritaları kullanabilir ve rotanızı çizebilirsiniz. Türkçe ve kullanışlı bir arayüze sahip ola HERE'da sesli navigasyon, trafik durumu ve hız sınırı gibi özellikler de bulunuyor.

Gas Trip Calculator

Seyahatinize başlamadan önce yakıt masrafınızı ve aracınızın gezi rotanız boyunca ne kadar yakıt tüketeceğini hesaplamanıza yarayan bu uygulama ile tatil bütçenizi hesaplayabilir hatta yakıt masrafından tasarruf bile edebilirsiniz.

AccuWeather

En çok kullanılan hava durumu uygulamalarından biri olan AccuWeather ile gittiğiniz yer neresi olursa olsun hava durumunu en isabetli şekilde öğrenebilir ve hazırlıksız yakalanmazsınız.

Google

Dünyanın en büyük arama motoru ve aynı zamanda Android işletim sisteminin geliştiricisi olan Google'ın Android uygulaması ile aramalarınızı kolayca yapabilir ve Google Asistan özelliği ile telefonunuzu kişisel yardımcınız haline getirebilirsiniz.

Yandex.Navigasyon

Rusya’da geliştirilen ve Türkiye’de son derece yüksek meblağlarda yatırımda bulunan arama motor Yandex’in navigasyon uygulaması olan Yandex.Navigasyon ile seyahatiniz boyunca kaybolma ihtimalinizi en aza indirebilir, ilk kez gittiğiniz yerlerde bile sorunsuzca gezip tozabilirsiniz.

trivago - Otel Arama

Bu uygulama sayesinde gideceğiniz şehirdeki otelleri karşılaştırarak konaklamanızı istediğiniz kriterler ile en hesaplı hale getirebilirsiniz.

Citymapper

Henüz Türkiye’deki şehirlerin yer almadığı Citymapper uygulaması ile gideceğiniz şehirlerde sanal bir tur rehberine sahip oluyor ve gezdiğiniz şehirlerin tüm toplu ulaşım araçlarının bilgilerine erişebiliyorsunuz.

City Guides Catalog

Trip Advisor’un bir uygulaması olan City Guides Catalog sayesinde bulunduğunuz ya da seyahat etmekte olduğunuz şehrin en güzel yerlerini bulabilir ve kendinize bir tur planı oluşturabilirsiniz.

Hotel Tonight

Bulunduğunuz konuma en yakın ve en kaliteli otelleri bulmanıza yardımcı olacak bu uygulama ile dilediğiniz yerde konaklayabileceğiniz noktalara erişebilirsiniz.

Tripomatic

Seyahat edeceğiniz yere dair hava durumu bilgilerinin yanı sıra gezilebilecek noktaları da size söyleyen bu uygulama ile tatile çıkmadan bir tur rehberine sahip oluyorsunuz.

TripIt

Sık seyahat edenler için olmazsa olmaz uygulamalardan biri olan TripIt ile seyahat planınızı oluşturabilir ve tur programınızı çizebilirsiniz. 

26/05/2015 16:57
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: seyahat, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.