Seyrüsefer ile ilgili önemli düzenleme

ads ads ads ads
26/08/2016

ads
Seyrüsefer ile ilgili önemli düzenleme

 Bakan Dürüst, bir süreden beridir, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilen teknik çalışmalar neticesinde, seyrüsefer harçlarının ödenmesi hususunda bir karara vardıklarını belirterek, Bakanlar Kurulu’nca yapılan düzenlemenin, yasa gücünde kararname ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

Bakan Dürüst yasa gücünde kararnamelerin 90 günlük geçerlilik süresi ile kısıtlı olduğunu ve vatandaşların bu 90 günlük süre içerisinde, yapılan değişiklikten yararlanması gerektiğinin altını çizdi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu tarafından, yasa gücünde kararname ile motorlu araçlar seyrüsefer harçlarının ödenmesi ile ilgili düzenlemenin iki başlık altında olduğunu belirtti.

“Kayıttan düşen araçlar için, kayıt harcı alınmayacak”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca, seyrüsefer harçlarının ödenmemesinden dolayı kayıttan düşen araçlardan, kayıt ücreti alınmayacağını, bunun yanında, kayıttan düşme tarihine bakılmaksızın, geriye dönük 2 ve ileriye yönelik olarak da 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile 1 seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, sisteme dahil olabileceklerini belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşen araçların yeniden sisteme dahil olabilmeleri için ayrıca, muayene işlemlerini de yaptırmaları, muayene harçlarının ödenmesinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını belirterek, muayene harçlarındaki cezanın geçerli olacağını belirtti.

Kayıttan düşen araçların, muayene işlemlerinin yanında, egzoz emisyon testlerinden de geçmeleri gerektiğinin altını çizen Bakan Dürüst, bu işlemlerin ardından, Araç Kayıt Dairesi’ndeki işlemler için belirtilen süre içerisinde müracaat edilmesi gerekliliğini belirtti.

“Kayıttan düşmemiş ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlar, bir geçmiş döneme bir de gelecek döneme ait harçlarını yatırmaları yeterli olacaktır”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlar Kurulu’nun yasa gücünde kararnamesi ile uygulanmaya konan, seyrüsefer harçlarının ödenmesine ilişkin diğer uygulamanın ise, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş dönem borçları bulunan araçlarla ilgili olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşmemiş ancak seyrüsefer harçlarında geçmiş dönem borcu olanların ise geçmiş döneme ait 1 gelecek döneme ait ise yine 6 aylık ya da 12 aylık olmak koşulu ile bir seyrüsefer harcı ödemeleri halinde, araçların sisteme dahil olabileceğini belirtti.

Bakan Dürüst, kayıttan düşmemiş ancak geçmiş seyrüsefer harcı geriliği olanlarr ile ilgili olan yeni uygulamanın yanında, kayıttan düşen araçlardaki uygulama gübü, muayene ve egzoz emisyon testlerinden geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bakan Dürüst Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, ayrıca her iki kapsamda bulunan motorlu araç sahiplerinin, ödemeleri gereken tutarı, Maliye Bakanlığı Yasaları uyarınca, 12 aya kadar taksitlendirme imkanına da sahip olacaklarını belirtti

26/08/2016 10:15
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Seyrüsefer, kayıttan düşmüş, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.