Seyrüseferden 3 Milyon TL Devlet Kasasına Girdi

ads ads ads ads
27/09/2016

ads
Seyrüseferden 3 Milyon TL Devlet Kasasına Girdi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ne yeni bina için gerekli talimatı verip, düğmeye basacaklarını söyledi.

Dürüst bugün Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi Müdürü Salih Boran’dan bilgi alan Dürüst’e, dairede örgütlü sendikalardan Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek eşlik etti.

DÜRÜST: “PERSONEL HUZURLU BİR ORTAMDA ÇALIŞMASI GEREK”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dürüst, Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Dairesi’nin, ülkedeki en hareketli devlet dairelerinden biri olduğunu belirterek, personelin huzurlu bir ortamda çalışması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir süre önce dairede eylem yapıldığını anımsatan Dürüst, bu uyarıyı dikkate alarak, gereğini yapmak üzere adım attıklarını kaydetti.

“BUGÜNE KADAR 3 BİN KÜSUR ARAÇ KAYIT ALTINA ALINDI”

Kayıtsız araçların kayıt altına alınabilmesinin önünü açan kararla dairenin daha da hareketlendiğini ifade eden Dürüst, bugüne kadar 3 bin kusur aracın kayıt altına alındığını veya seyrüsefer çıkarmasından dolayı 3 milyon TL’ye yakın paranın devlet kasasına girdiğini söyledi.

“YENİ BİR BİNA İÇİN DÜĞMEYE BASACAĞIZ”

90 günlük kararnamenin bitmesiyle işlerin nasıl yürüyeceğinin de belli olacağını ifade eden Dürüst, “En doğru karar, dairenin yeni bir binaya taşınması olacaktır. İlk etapta Planlama ve İnşaat Dairesi’ne gerekli talimatı verip, yeni bir bina için düğmeye basacağız” dedi.

Mevcut binanın sorunlarının çözümü için de çalışacaklarını ifade eden Dürüst, dairede, kimseye ayrıcalık tanımayan eşit ve adaletli bir hizmet anlayışının oturmuş olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, vatandaşa, daireye giderek, aracını kayıt altına alma çağrısı yaptı.

DİLEK: “ÇALIŞANLAR SIKINTI İÇİNDE”

Kamu-İş Başkanı Sami Dilek ise, daire çalışanlarının sıkıntılar içinde olduğunu belirterek, bakanın soruna el atmasından memnun olduklarını belirtti.

Dairenin, “çalışılabilir olmaktan uzak” olduğunu savunan Dilek, eskiye göre daha yoğun çalışan dairede vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini kaydetti. 

27/09/2016 08:31
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: seyrüsefer, devlet, kemal dürüst
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.