Sezen Aksu: 'Eşcinsellerle beni birleştiren...'

ads ads ads ads
07/07/2015

ads
Sezen Aksu: 'Eşcinsellerle beni birleştiren...'

Eşcinsel yaşam dergisi Gzone Mag'a konuşan Sezen Aksu, "Eşcinsellerle beni birleştiren, belki inandığımız konuların üzerine, aynı gözü karalık ve cesaretle yürüten isyancı ruhlarımızdır..." dedi.

Eşcinsel yaşam dergisi Gzone Mag’a konuşan Sezen Aksu, “Eşcinsellerle beni birleştiren, belki inandığımız konuların üzerine, aynı gözü karalık ve cesaretle yürüten isyancı ruhlarımızdır…” dedi.

Gzone Mag dergisi Sezen Aksu’nun 40. sanat yılını kutlamak için hazırladığı #Sezenizm sayısında, Sezen Aksu’nun farklı kesimlerden insanlarda bıraktığı etkileri yansıttı. Derginin Temmuz sayısında Murat Renay ve Onur Özkan’ın sorularına cevap veren Sezen Aksu, “Türkiye’deki eşcinsel hakları hakkında sizce ne aşamadayız, ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Ne düşüneceğim, insan hakları ihlalinden başka bir şey değil. Bu ülkenin her alanda sorunu bu. Birileri kendi doğrularını dayatıp, küçücük insan aklı ile yaradılışa burnunu sokmaya çalışıyor” cevabını verdi.

O RÖPORTAJDAN SATIRBAŞLARI

- Kadını, erkeği, transı, gayi yok; aşk gökyüzü gibi, herkesindir. Şarkılar da öyle… Bazı insanların, ‘sen aşık olabilirsin, sen olamazsın’ gibi gülünç dayatmaları çok geri ve nafile bir çırpınıştan ibaret. Varoluşla, sansür ve baskı ile başa çıkmaya çalışmak, doğa ile inatlaşmak demek… Akıl dışı yani…



- O renklilik ve o dışlanmışlığa karşı güler yüzlü direniş; zeka yüklü mizahın gücü… İnsanları yönelimleri üzerinden yargılayıp acı çektiren zihniyete karşı dik duruşları ve onurlu kimlik mücadeleleri… Acılardan dirayetle geçişlerine hayranım.



- En güzel cümleyi, kendilerini aşağılamak için kullanılan kelimeyi tuzla buz ederek kurdular, daha ne olsun: ‘Velev ki ibneyiz’…



- Hayat ileriye akar, gerçi hızını kestirmek pek mümkün değil. Değişim ve dönüşüm insanlık tarihinin kaçınılmazı. Umarım az zaman kaybederiz.



- Gay ikonu olduğumu bile bilmiyordum. Belki inandığımız konuların üzerine, aynı gözü karalık ve cesaretle yürüten isyancı ruhlarımızdır bizi birleştiren. 

07/07/2015 10:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sezen aksu, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.