Sharp satılıyor

ads ads ads ads
30/03/2016

ads
Sharp satılıyor

Sharp'ın satılması sürecinde nihayet sona yaklaşılmış gibi görünüyor. Daha önce ortaya atılan Samsung iddialarının aksine, Foxconn yine bir adın önde gibi görünüyor. Reuters'ta yer alan habere göre iki teknoloji devinin 31 Mart'ta nihai anlaşmaya imza atmaları bekleniyor.

Yine aynı habere göre, Sharp'ın bu sonuçtan çok da memnun kalmayabileceği tahmin ediliyor. Zira Foxconn, Sharp'ın geçtiğimiz ay ortaya çıkan bazı borç yükümlülükleri nedeniyle satın alma için ilk başta konuşulan rakamda kesintiye giderek 884 milyon dolar vermesi bekleniyor. Diğer yandan her iki firmada bu haberle ilgili henüz bir resmi açıklama yapmış değil. Eğer söz konusu satın almada her şey planlandığı gibi giderse, bu ortaklık teknoloji endüstrisinde çok şeyi değiştirebilir. Zira böylece Foxconn artık kendi çatısı altındaki bir marka üzerinden geniş bir aralığa sahip tüketici ürünlerini pazarlayabilecek. Sharp'ın sahip olduğu ekran üretim gücünü de düşünürsek, Foxconn'un bu birim üzerinden önemli bir avantaj yakalayabileceğini söyleyebiliriz.

Halihazırda Apple'ın başlıca tedarikçilerinden biri olan Foxconn'un, Sharp sayesinde 2018 itibariyle OLED ekranların seri üretimine başlayacağı tahmin ediliyor. Apple'ın da bu tarihlerde gelecekteki iPhone'lar için yeni nesil ekran teknolojileri kullanmaya başlayacağı konuşuluyor.

30/03/2016 14:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sharp, japonya, teknoloji, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.