Siber, geçmiş yasama yılını değerlendirdi

ads ads ads ads
30/09/2014

ads
Siber, geçmiş yasama yılını değerlendirdi

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, brt 1’de yayınlanan Günün Özeti programına telefonla katılarak yeni yasama yılını değerlendirdi.

Siber, geçen yılki açılış konuşmasını gözden geçirip neler söylediğini ve neler yapıldığına baktığını kaydederek, geçen dönem verimli bir meclis dilediğini anımsattı.

Geçen yıl ile bir önceki yasama yılını karşılaştıran Siber açıklamasında “Bir önceki yılla geçen yılı kıyasladığımızda, özellikle komitelerin yüzde yüzden daha fazla bir toplantı gerçekleştirdi. Yine yasalarda da neredeyse 3 katı bir yasa değişikliği ve yeni yasaların geçtiğini gözlemledik. Sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı meclis. İlk defa bir çok projeye öncülük ettik. Bu projelerin çoğu gerçekleşme yolunda, bazısı bitti, bazısı ihalelere açıldı” ifadelerini kullandı.

Halkın esas beklentisinin yasamanın etkin çalışması olduğunu vurgulayan Siber, halkın meclise gönderdiklerini denetleme hakkının da olması gerektiğine işaret etti.

Siber, meclisin siyasetin vitrini olduğunu belirterek, vekillerin etkin çalışmalar ve halkın yaşam kalitesini yükseltecek yasalar için çaba ortaya koymalarının, halkın verdiği sorumluluğun yerine getirilmesi anlamını taşıdığını söyledi.

Siber “Yeni yasama yılında da verimli bir meclis diliyorum. Geçen yıl iki kez nisap sorunu ile karşılaştık, dilerim ki bu yıl da böyle bir sorun ile karşılaşmayız. Çünkü bunun siyasete, siyasetçiye ve halka yansıması olumsuz olmaktadır” dedi.

Meclis Bakanı Siber, yasama yürütme ve yargının üzerine düşen görevi yapması durumunda, halkın yaşam kalitesinde yükselme olabileceğini vurgulayarak, yeni dönemde komitelerin çalışmaları ile ilgili halkın daha etkin bilgilendirileceğini kaydetti. 

30/09/2014 21:45
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.