Siber, Güzelyurt Bölgesini Gezdi

ads ads ads ads
06/03/2015

ads
Siber, Güzelyurt Bölgesini Gezdi

 “ÜRETİMDEN KOPAN HALKIN KÖKLÜ BİR KALKINMA PLANIYLA DESTEKLENMESİ VE YENİ ÜRETİM POLİTİKALARIYLA GELECEĞİN YENİDEN ÇİZİLMESİ GEREK”

Meclis Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, bir halkın varlığını sürdürmesinde en önemli aracın üretim olduğunu, üretimden kopan halkın köklü bir kalkınma planıyla desteklenmesi ve yeni üretim politikalarıyla geleceğin yeniden çizilmesi gerektiğini söyledi.

CTP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Siber, dün Güzelyurt bölgesine bir gezi düzenledi.

Siber, “Dünyaya biz varız, buradayız diyeceksek, kendi kendimizi yönetip refah sağlayacaksak önce köylüyü, üreticiyi kalkındırmalı, üretim kaynaklarını harekete geçirmeli, mekanizmalar kurmalıyız” dedi.

Bunun için tepeden tırnağa herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan ilk olarak Cypfruvex tesislerini ziyaret eden Siber, fabrikalarda çalışanlarla görüştü.

Siber, ayrıca fabrikalarda çalışan emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı ve kadınlara çiçek takdim etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda kadına yönelik çalışma grubu oluşturulacağını ve kadının her alanda güçlendirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyleyen Siber, etkin projelerle kadınların karar alma mekanizmalarına dahil edileceğini vurguladı.

Bölgedeki fabrikalara da giden Siber, Türk Barış Kuvvetleri Gazileri Derneği’ni de ziyaret etti.

KIB-TEK Güzelyurt Bölge Amirliği’ni de ziyaret eden Siber, daha sonra Gemikonağı’na geçerek sanayi bölgesi ve Gemikonağı çarşı esnafıyla görüştü.

“ENGELLER BİR BİR KALKACAK…”

Ziyaretleri sırasında CTP-BG cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, ülkede yerli üretime destek verilmesi gerektiğini de ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının çalışkan ve üreten bir toplum olduğunu bunu yeniden hatırlayarak, toprağa sarılması gerektiğini vurguladı.

Siber, “Dünyaya biz varız, buradayız diyeceksek, kendi kendimizi yönetip refah sağlayacaksak üreticiyi ve üretim kaynaklarını harekete geçirmeli, mekanizmalar kurmalı, onları etkin kullanmalı ve neler yapabileceğimizi dünyaya yeniden göstermeliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı olması halinde ambargolar ve izolasyonların kalkması için çalışacağını dile getiren Siber, Kıbrıs Türk halkının hayat damarlarını tıkayan engelleri aşmak için aday olduğunu, denenmemiş bütün yolları deneyeceğini, uluslararası alanda Kıbrıslı Türklerin sesini ve haklılığını duyurmak için toplum lideri statüsünü sonuna kadar kullanacağını söyledi.

GEÇEN 5 YILDA BAŞARI ÖYKÜSÜ YOK

Kıbrıs müzakerelerine de değinen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Cumhurbaşkanlığında geride bırakılan beş yılda aktif ve etkin bir liderlik sürdürülmediğini ve hiçbir başarıya imza atılmadığını savundu.

Bu nedenle halka endişe verici açıklamalar yapıldığını, gelecekle ilgili karamsar tablolar çizildiğini, elde haritalar köyler gezildiğini ve bu şekilde seçim kazanılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Siber, eski yönetmelerle ve statükonun yaratıcılarıyla değişimin gerçekleştirilemeyeceğini sözlerine ekledi.

CTP-BG adayı Siber’e gezileri esnasında CTP-BG Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, CTP-BG Güzelyurt milletvekilleri; Mehmet Çağlar, Armağan Candan, Hüseyin Erçal, CTP-BG eski milletvekili Mehmet Civa, Kadın Örgütü Güzelyurt İlçe üyeleri ve partililer eşlik etti.

06/03/2015 16:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.