Siber Okulları Ziyaret Etti

ads ads ads ads
01/04/2015

ads
Siber Okulları Ziyaret Etti

Meclis Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Lefkoşa ve Gazimağusa bölgesindeki bazı okulları ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bilgi verdi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Siber, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Atatürk İlkokulu, Lefkoşa Türk Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Canbulat Özgürlük Ortaokulu, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji ve Çanakkale Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Siber’e ziyaretlerinde bölge milletvekilleri ve parti yetkilileri eşlik etti.

“MODASI GEÇMİŞ ANLAYIŞI ARTIK SANDIKTA BIRAKALIM”

Ziyaretlerindeki konuşmalarında, gelişmiş ülkelerde liderlerin halkın özgüvenini yükseltmek için çaba harcadığına işaret eden Siber, burada durumun farklı olduğunu, mevcut liderliğin halkın özgüvenini kırmak için uğraştığını savundu.

Siber, “19 Nisan’da bize yıllardır verilen öğrenilmiş çaresizlik duygusunu yok edeceğiz. Halkımız kendine güvenmeli ve bu büyük değişimi gerçekleştirmeli. Modası geçmiş anlayışı artık sandıkta bırakalım” dedi.

“KHK TOPLUMSAL YARALARDAN BİRİ”

Cumhurbaşkanının halka güven veren bir lider olması gerektiğini kaydeden Siber, “şu an Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun (KHK) toplumsal yaralardan birisi haline geldiğini ve kimseye güven vermediğini” belirtti.

“Değişim” diyerek bir anlayışı değiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Sibel Siber, “Daha demokratik, şeffaf, yaptığı görevlerde halka karşı samimi olan ve halkın özgüvenini yükselten bir cumhurbaşkanlığı yaratılacak” dedi.

Siber, Kıbrıs Türk halkının özgüven açısından olması gereken yerde bulunmadığını; başarısızlığın yıllarca halka enjekte edildiğini ve yıllardır iktidarda kalanların halkı beceriksizmiş gibi göstermeye çalıştığını savundu.

Seçim sürecindeki beklentinin adayların kendi başarı öykülerini anlatması olduğuna dikkat çeken Sibel Siber, özellikle bunu mevcut cumhurbaşkanının yapması gerektiğini vurguladı.

“LOBİ FAALİYETLERİ HIZLA BAŞLATILACAK”

Siber, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde yapacağı işlerden ilkinin, öncelikle kadın liderlerden başlayarak Avrupa’da, çeşitli kilit mevkilerde bulunan tüm liderlerle temasa geçip, bir dizi görüşme gerçekleştirmek olacağını kaydetti.

Siber, yurtdışında yoğun temaslar sürdürmek ve toplumu her alanda yeniden görünür kılmak amacıyla etkin bir lobi ekibi oluşturulacağını ve Kıbrıslı Türklerin, “geçmiş beş yılda dibe vuran dünyadaki imajını” tekrardan yükseltileceklerini ifade etti.

“YÖNETİM ZAFİYETLERİNİ AŞMAYA EN TEPEDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Uluslararası toplumla uyumlu, akılcı ve yoğun bir faaliyet programı uygulanacağını belirten Siber, programın ilk günden itibaren yürürlüğe konulacağını ve Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyuracağını söyledi.

Siber, “Cumhurbaşkanlığı makamı toplum lideri statüsüyle uluslararası tanınmışlığı olan bir makamdır. Biz bunu sarayda oturarak değil kapı kapı gezerek kullanacağız. Yönetim zafiyetlerini aşmaya en tepeden başlayacağız” dedi. 

01/04/2015 13:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sibel siber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.