Sıcak hava asfaltı eritti

ads ads ads ads
22/06/2016

ads
Sıcak hava asfaltı eritti

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Antalya'da hava sıcaklığı 41, deniz suyu sıcaklığı ise 25 dereceye ulaştı.
Kentte sahiller ve parklar, serinlemek isteyen vatandaşlarla doldu. Bazı Antalyalılar ile turistler, dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'nda denize girdi.
İşlek caddelerin sıcaklar nedeniyle sakin olduğu Antalya'da, denize gidemeyen bazı çocuklar da süs havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı.
Kentte bazı cadde ve sokaklardaki asfaltın erimesi de dikkati çekti.
Sıcak hava hayvanları da etkiledi
Antalya'da sıcak hava hayvanları da etkiledi. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi sakinleri, sıcaklığın en yüksek noktaya ulaştığı öğle saatlerinde görevliler tarafından suyla serinletildi.
"Zara" adlı dişi kaplan ise bakıcısının hortumla sıktığı suyla oyunlar oynadı. Hayvanat bahçesindeki bazı hayvanlara da buzlu meyve verildi. 
Ege Bölgesi'nde Afrika sıcakları
İzmir'de gölgede 40 dereceye yaklaşan sıcak havadan korunmaya çalışan vatandaşlar, şemsiye ve şapka kullanıp, park ve bahçelerdeki ağaçlık bölgelerde serinlemeye çalışıyor.
Termometrelerin güneşte 50 derece civarında ısı ölçtüğü İzmir ve çevresinde kavurucu sıcaklar nedeniyle sokaklar tenhalaştı.
Afrika üzerinden gelerek insanları bunaltan sıcak hava dalgasından sokaktaki hayvanlar da korunmak için kuytulara çekildi. Şehirin sembol kuşları güvercinler ise Konak Meydanı'ndaki süs havuzlarında kanatlarını suya sokarak serinlemeye çalıştı.
Pazar gününe kadar etkili olacak
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdür Vekili Lütfi Eker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde son 3 gündür Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğunu ve sıcaklıkların mevsim normallerinin 8-10 derece üstüne çıktığını belirtti.
Son olarak 28 Haziran 1982'de 41.8 derece olarak ölçüldüğü Manisa'da, dün termometrenin ölçtüğü ısının 42.4 dereceye ulaştığını ve rekor kırıldığını vurgulayan Eker, sıcaklıkların Aydın'da 43.7, Balıkesir'de 38.8, Çanakkale'de ise 33.4 olduğu bilgisini verdi.

Mevsim normallerinin 30.7 derece olduğu İzmir'de ise sıcaklıkların 38.5'e yükseldiğini belirten Lütfi Eker, kuvvetli sıcak hava dalgasının pazar gününe kadar etkili olacağını bildirdi. 

KAYNAK: AA

22/06/2016 08:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: antalya, sıcak hava, asfalt
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.