Silahlı Soygun Planının Cezası Belli Oldu!

ads ads ads ads
26/03/2015

ads
Silahlı Soygun Planının Cezası Belli Oldu!

Jet Ski ile Kıbrıs’a gelen ve üzerlerinde iki tabanca ile 8 adet canlı mermi bulunan Ramazan Akyıldız ile Selahattin Delibaş cezaevine gönderildi

Jet Ski ile Kıbrıs’a gelen ve üzerlerinde iki tabanca ile 8 adet canlı mermi bulunan Ramazan Akyıldız ile Selahattin Delibaş cezaevine gönderildi.

Sanıklardan Ramazan Akyıldız 1 yıl hapis cezasına mahkum edilirken, daha önce yargılanmaktan kaçarak, kanunsuz şekilde KKTC’ye geri dönen Selahattin Delibaş’a mahkeme acımayarak 5 yıl ceza verdi. Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanıkların geçtiğimiz yıl Ekim ayı içerisinde tasarruflarındaki 2 adet 9 milimetre çapındaki tabanca ve 8 adet 9 milimetrelik tabancaya ait canlı mermiyi, jet ski ile kanunsuz olarak KKTC’ye girerek ithal ettiklerini ve 10 Ekim 2014 tarihinde tespit edilip tutuklandıklarını söyledi.

“Satmak için getirdim”

Sanıkların kullandığı jet ski de yapılan aramada tabancalar ve mermilerin bulunduğunu anlatan Güzeler, sanık 1 Selahattin Delibaş’ın, “Tabanca ve mermiler benimdir, satmak için getirdim” dediğini söyledi.

Sanıkların mahkum edildiği suçlar için yasa koyucunun 10 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü, bunun da suçun oldukça ciddi suçlar kategorisinde bulunduğunu gösterdiğini belirten Güzeler, kimsenin yasaları hiçe sayarcasına kanunsuz ateşli silah ithal ve tasarruf etmeye hak ve yetkisinin olmadığını ifade etti. Bu tür suçların toplumda korku ve endişeye yol açtığını anlatan Güzeler, mahkemelerin bu tür suçlara hoşgörü ile yaklaşmasının mümkün olamayacağını vurguladı.

“Pişman olacağına suç işlemeye devam etti”

Sanık 1 Selahattin Delibaş’ın 2008 yılında işlediği suçlar nedeni ile yargılanmaktan kaçarak ülkeyi terkettiğini ve 6 yıl sonra kanunsuz bir şekilde geri döndüğünü belirten Güzeler, sanığın pişman olup teslim olacağına suç işlemeye devam ettiğini aktardı.

Sanık 2 Ramazan Akyıldız’ın ise tabancanın varlığından haberdar olduktan sonra polsie gidip ihbarda bulunacağına para kazanmak için suça ortak olduğunu belirten Güzeler, tüm bunların sanıklar aleyhine ağırlaştırıcı faktörler olduğunu vurgulayarak, sanıklara hapislik dışında bir cezanın verilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti.

Suçtaki rolleri farklı

Huzurlarındaki meselede, sanık 2 Ramazan Akyıldız’ın sanık 1 Selahattin Delibaş tarafından ikna edildiğini ve sanık 1 Selahattin Delibaş’ın uslanmaz bir profil çizdiğini belirten Güzeler, sanıklara verilecek cezada ayrım yapılması gerektiği kanaatine vardıklarını söyledi. Sanıklar lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını ifade eden Güzeler, sanık 1 Selahattin Delibaş’ı 5 yıl, sanık 2 Ramazan Akyıldız’ı ise 1 yıl hapis cezasına makum ettiklerini açıkladı.

26/03/2015 11:55
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: silahlı soygun
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.