Sınav İçin Spora Başladı, Şampiyon Oldu

ads ads ads ads
21/07/2014

ads
Sınav İçin Spora Başladı, Şampiyon Oldu

İZMİRLİ 20 yaşındaki Dilara Korkmaz, spor akademisine girmek için başladığı antrenmanlar sırasında tanıştığı 24 yaşındaki Özcan Güven ile birlikteliği, dünya çapında başarıyı da beraberinde getirdi.

Özcan Güven’in, büyük aşkla sevmesinin yanı sıra eğitmenliğini de yaptığı Dilara Korkmaz, 6 aylık çalışmayla body fitness şampiyonasında, Türkiye birinciliği ve milli takım formasıyla Avrupa’da, dalında ilk altıya giren ilk Türk kadın sporcu oldu.

DİLARA KORKMAZ'IN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



Şimdi hazırlandığı dünya şampiyonasının en büyük favorisi olan Dilara’nın tek eksiği, sponsoru olmadığı için masraflarını karşılayamaması oldu. Dilara Korkmaz, gençlere örnek olmak istediğini, onları uyuşturucudan uzak tutup sporun güzelliğini bu başarılarla anlatmak istediğini söyledi.

Lise eğitimini tamamlayan Dilara Korkmaz, en büyük isteği olan spor akademisine gitmek için antremanlara başladı. Korkmaz’ın bu antremanlar sırasında Özcan Güven ile tanışması yaşamı için dönüm noktası oldu. İkili arasındaki arkadaşlığın zamanla aşka dönüşmesiyle, Dilara Korkmaz’ı sınavlara, kendisi de profesyonel olarak body fitness sporsucu olan Özcan Güven hazırladı. Korkmaz ve Güven, geçen yaz girdikleri seçmeler sonrasında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu’nu kazandı. Ancak bu antremanlar sırasında Özcan Güven, büyük bir aşkla sevdiği Dilara Korkmaz’ın, spora olan yatkınlığını da keşfetti. Kendi çalışmalarını ve kariyerini bir yana bırakan Güven, artık hem sevgilisi hem de öğrencisi olan Dilara’yı, body fitness çalıştırmaya başladı.

TÜRKİYE’YE DALINDA BAŞARI GETİREN İLK KADIN SPORCUSU OLDU

Eğitimlerinin yanı sıra Dilara Korkmaz, Özcan Güven’le body fitness çalımalarına da hız verdi. Yaklaşık 6 ay süren sıkı antremanlar sonrasında Korkmaz, geçen Nisan ayında, Zonguldak’ta katıldığı vücut geliştirme ve fıtnes şampiyonasında genç bayanlar dalında birincilik elde etti. Bu başarısıyla milli takım formasını giymeyi de hakeden Dilara Korkmaz, İspanya’nın Santa Susanna kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası’nda, 20 ile 25 yaş arasındaki sporcuların katıldığı junior dalında, ilk 6 içerisine girerek Türkiye’ye, bu başarıyı getiren ilk kadın sporcu oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASININ EN BÜYÜK FAVORİSİ AMA SPONSORU YOK

Kas geliştirmek için hiçbir takviye ilaç yada vitamin almadan, doğal olarak çalışmalarını yürüten Dilara Korkmaz’ın, şimdiki hedefi ise, Ekim ayında Kanada’da yapılacak olan dünya şampiyonası. Burada da şampiyonanın en büyük favorilerinden olan Dilara Korkmaz, hemen her gün Özcan Güven’in gözetiminde antremanlarına başladı. Ancak özellikle beslenme ve diyet programlarıyla pahalı bir spor olan body fitness’ta başarı elde etmek isteyen Dilara Korkmaz’ın en büyük eksiği, sponsorunun bulunmaması oldu. Aylık 3 bin TL’ye yakın masrafı olduğunu ve bunu da ailesinin desteğine rağmen karşılayamadığını dile getiren Dilara Korkmaz, şöyle dedi:

"Ben hiçbir ilaç ya da katkı maddesi almadan tamamen çalışmalarım sonrasında elde ettiğim vücudumla şampiyonalara katılıyorum. Bu da şansımı arttırıyor. Çünkü yarışma öncesinde alınan numunelerde birçok sporcunun doping maddesi içeren ilaçlarlan kullandığı ortaya çıkıyor. Ama ben bunu yaptığım sırada ekonomik olarak zorlanıyorum. Sponsorum olması durumunda, daha iyi bayşarılar elde edeceğime inanıyorum. Bu başarılarımla sporsorlarımı da dünya çapınca tanıtabilirim. Ben elimden tutulmasını ve yeteneğim olan bu dalda ülkeme başarı getiren bir sporcu olmak istiyorum."

"UYUŞTURUCUYLA DA MÜCADELE EDİYORUM"

Son zamanlarda özellikle gençlerin bonzai türü sentetik uyuşturucular kullanıp hayatlarını kaybettiğine değinen Dilara Korkmaz, şunları anlattı:

"Ben daha 20 yaşındayım. Böyle spor dallarında başarı elde edip yaşıtlarıma da örnek olmak istiyorum. Çünkü spor yapıyorum, ne sigara içiyorum ne alkol alıyorum ne de uyuşturucu kullanıyorum. Beni örnek alıp da spora başlarlarsa gençlerin tüm bu kötü alışkanlıklardan da uzak duracaklarına inanıyorum. Hem kendimin hem de hocamın, iyi bir örnek olacağını düşündüğüm için de, özellikle destek istiyorum."

Dilara Korkmaz’ın antreman programıyla en ince ayrıntılarına kadar ilgilenen hocası Özcan Güven de, Türkiye’nin body fitness dalında kadın olarak ilk başarıyı elde ettiklerini anlatırken "Şimdi de dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edip burada bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Dilara başarıyı elde etmek için çok çalışıyor. Onun tek eksiği destek. Bunu da sponsorların vermesini bekliyoruz" dedi. 

21/07/2014 11:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dilara korkmaz, fitness, body, vücut, spor, haber
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.