Sinek fosilli tesbihin fiyatı...

ads ads ads ads
29/05/2015

ads
Sinek fosilli tesbihin fiyatı...

Ortadoğu’da yaşanan olumsuz gelişmeler tespih fiyatlarını da vurdu. Mardin’de tespih fiyatları altın fiyatlarıyla yarışırken, her tanesinde sinek veya örümcek fosili bulunan kehribar tespihine ise paha biçilemiyor.

Mardinli tespih ustası Fatih Oruk, elinde birçok tespihin bulunduğunu fakat her tanesinde sinek veya örümcek fosili bulunan kehribar tespihine ise paha biçemediğini ifade etti.

Bir ton kehribardan bir tespih çıktığını belirten Oruk, tespihin milyonlarca yıl önce taşlaştığı tahmin edilen reçineden yapıldığını ifade etti.

KEHRİBARLAR UKRAYNA'DAN GETİRİLİYOR

Kehribarın Litvanya ve Ukrayna'dan ham madde olarak Türkiye'ye getirildiğini ve burada ustalarca işlendiğini aktaran Oruk, işçiliğinin yaklaşık 20 gün sürdüğünü söyledi.

''25 BİN, 30 BİN LİRA FİYAT VERENLER OLDU''

Oruk, "Fosile zarar vermeden delikler açıldı. İçinde fosil bulunan habbe küçüldükçe değeri artıyor. Tek tanesinde fosil bulunan bazı tespihleri 8-10 bin liraya satıyorlar. Bu tespihin tamamında, imamesine kadar fosilleşmiş böcekler var. Bu yüzden bir fiyat söyleyemeyeceğim. Satın almak için birçok kişi fiyat teklifinden bulundu. 25 bin, 30 bin lira fiyat verenler oldu. Ama ben satmayacağım. Bu teşbihi ben yaptım, oğluma bırakacağım. Oğlum da kendi oğluna bırakıyor ve bu şekilde bir hatıra kalır. Bu yüzden özenle saklıyoruz, her zaman çıkarıp çekmiyoruz" dedi. 

29/05/2015 16:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tesbih, sinekl, fosil, kehribar
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.