Sınıfta soyunan öğretmen olay yarattı

ads ads ads ads
10/10/2015

ads
Sınıfta soyunan öğretmen olay yarattı

Hollanda'nın batısındaki Hazerswoude kasabasındaki bir ortaöğretim okulunda biyoloji öğretmenliği yapan Debby Heerkens, okul müdürüyle bir kutu çikolatasına iddiaya girdi.



BBCTürkçe'nin haberine göre öğretmen biyoloji dersinde öğrencilerin karşısında soyunacak ve bunu filme alıp video paylaşım sitesi Youtube'a yükleyecekti.

İddia ise bunun ne kadar ilgi göreceğiyle ilgiliydi.



Okul müdürü, bu videonun 8 bin 500'den fazla izlenmeyeceğini savunuyordu. Öğretmen Debby Heerkens ise, en az 10 bin izleyiciye ulaşacağını iddia etti.

SIRANIN ÜZERİNE ÇIKIP SOYUNDU

Heerkens, bu iddiaya girdikten sonra, Groenehart Rijnwoude Okulu orta bölümü 1. sınıf biyoloji dersine girdi.Bir öğrencinin sırasının üzerine çıkan Debby Heerkens, öğrencilerin şaşkın bakışları arasında soyunmaya başladı. Ancak kadın öğretmenin giysilerinin altından iç çamaşırı yerine, vücudu saran ve üzerinde kemikler, iç organları ve kasların göründüğü bir kıyafet vardı.

Debby Heerkens, biyoloji dersinde öğrencilere insanın vücut yapısını eğlenceli biçimde anlatabilmek için görsel malzeme ararken, bu özel yapım kıyafete rastlamış.







Üç değişik parçadan oluşan giysiler, kat kat kemik yapısı, iç organlar ve kas gruplarını gösteriyor. Heerkens, biyoloji dersinde üst üste giydiği bu kıyafet yardımıyla vücut yapısını anlatmaya başladı. Öğretmenlerden Monique de Jong'dan da bu dersi filme almasını istemişti.

ASLINDA AMAÇ BUYDU







Görüntüleri Youtube'a yüklerse dersi de daha fazla öğrencinin izleyeceğini düşünmüştü. İddiaya girdiği okul müdürü de bu fikre onay vermişti.







ÇOK EĞLENCELİYDİ







Heerkens'in derslerine girdiği ortaokul 1. sınıf öğrencileri, önce şaşkınlık geçirseler de biyoloji dersini hayli eğlenceli bulduklarını belirtiyorlar.

Debby Heerkens ise, projesinin bu kadar yoğun ilgi görmesi nedeniyle şaşkın. "Böyle basit bir şeyin, bu kadar büyütülmesini anlayamıyorum" diyor.

Öğretmen olarak her zaman yeni ders anlatma yöntemleri aradığını belirten Heerkens, yaptığı dersi, "ufuk açıcı" diye tanımlıyor.

Debby Heerkens, şimdi diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte değişik ders videoları hazırlayıp YouTube üzerinden yayınlamayı planlıyor.



 

10/10/2015 10:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: debby heerkens, biyoloji dersi,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.