Şırnak'ın Konuk Öğrencileri, Cudi'de Pedal Çevirdi

ads ads ads ads
23/04/2014

ads
Şırnak'ın Konuk Öğrencileri, Cudi'de Pedal Çevirdi

ŞIRNAK’ın Silopi İlçe Kaymakamlığı’nın yürüttüğü proje kapsamında Şırnak’ta bulunan 5 ülkeden 35 öğrenci, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ve güven ile barış ortamının devamı için adı daha önce terör olaylarıyla anılan Cudi Dağı’na bisikletli gezi turu düzenledi.



AB’nin desteklediği gençlik projesi kapsamında yaklaşık bir haftadan beri Şırnak, Silopi ve çevresini gezen, Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna’dan gelen 35 üniversite öğrencisi, bugün de demokratik çözüm sürecine dikkat çekmek için Şırnak’tan Cudi Dağı’na bisikletle gezi turu yaptı.

Şırnak Valiliği önünden Cudi Dağı eteklerine düzenlenen bisikletli tur öncesi temsili kurdeleyi kesen Şırnak Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, gençlerin çevireceği pedalların barış için döneceğini söyledi. Yürenç, "Projemizin Türkiye’deki ayağı da barışa dönen pedallardır. İnşallah her şey barış için olur. Çözüm sürecine eğer bu dönen pedalların bir katkısı olacaksa bizi son derece mutlu edecektir" dedi.

Kurdele kesim törenine katılan öğrenciler de bu etkiniliğin başarı ile sonuçlanmasını isteyerek savaş ve çatışmaların sona ereip barış ve huzur ortamının tesis edilmesi temennisinde bulundu.

Proje koordinatörü Ali Bilgin ise çatışmalarla geçen 30 yıl içerisinde kimsenin bisikletle Cudi Dağı eteklerine dahi gidemediğini söyledi. Bilgin, "AB programı kapsamında projemizi gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında Cudi Dağı’na doğru, barışa olan hayallerimizi ve ümitlerimizi gerçekleştirmek için pedal çevirdik. 30 yıldan beri kimse Cudi Dağı’na çıkıp pedal çeviremedi. Bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Biraz zor oldu ama bir ilki gerçekleştirdiğimiz için de çok mutluyuz" diye konuştu.

Ukranya’dan gelen üniversite öğrencisi Nataliia Maseehko da "Biz gençlik için çözüm zamanı projesi için geldik. Biz burda bir hayali gerçekleştirdik. Küçüklüğümden beri bisiklet sürmek istemiştim, şu anda bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum ve bu barış sürecine katkı sağladığı için de ayrıca çok mutluyum, herkese teşkkür ediyorum" dedi. DHA

23/04/2014 17:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: şırnak, cudi, Cudi, spor, Tunus, bugün, Silopi, İtalya, Polonya, Ukrayna, Gürcistan, Cudi Dağı, Ali Bilgin, Silopi İlçe Kaymakamlığı
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.