Siyasi ve Hukuk Reformu İçin Önemli Adım!

ads ads ads ads
16/04/2014
HK

ads
Siyasi ve Hukuk Reformu İçin Önemli Adım!

Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçiminde halkoylamasına sunulacak Anayasa değişiklik önerileriyle ilgili çalışmalar tamamlandı.

Anayasa, Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite bugün CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy başkanlığında toplandı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, komite, “Belediye Başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği, Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçiminde halkoylamasına sunulacak Anayasa değişiklik önerileri”yle ilgili çalışmalarını tamamladı.

Komite, yarın üzerinde uzlaşılan Anayasa değişiklik önerilerini Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’na sunacak.

Komite toplantısı TDP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman, CTP-BG Milletvekili Ömer S.Kalyoncu ve DP-UG Milletvekili Dr. Esat Ergün Serdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. 

21 MADDEDE UZLAŞIYA VARILDI

Sosyal medyada açıklama yapan CTP-BG millet vekili Asım Akansoy toplam yirmi bir maddede uzlaşıya varıldığını söyledi.

İşte Akansoy'un açıklaması:

"Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü ve Seçim ve Halk oylaması Yasası ile ilgili çalışmaları gerçekleştirmek üzere oluşturulan "Özel ve Geçici Komite", Meclis İç Tüzüğü'nün ardından bugün de Anayasa Değişikliği üzerinde uzlaşıya vararak Yerel Seçimlerde Referanduma gidilmesine dönük çalışmalarını tamamlamıştır. Toplam yirmi bir maddede uzlaşıya varılmıştır.

Siyasi ve hukuk reformu adına atılan bu önemli adımda, komite üyesi arkadaşlarım ömersoyer Kalyoncu, Mehmet Çakıcı ,Ergün Serdaroğlu, Zorlu Töre ve konu ile ilgili büyük emeği olan Sevgili Tufan Erhürman dostuma çok teşekkür ederim. Yine Meclis İç Tüzüğü çalışmalarında katkı koyan Ersan Saner arkadaşıma da çok teşekkür ederim. Bunun yanında Mecliste görevli arkadaşların emeğinin de çok büyük olduğunu belirtmeliyim. Ayrıca maddelerin geliştirilmesinde katısı olan, görüş veren duyarlılık gösteren Sivil Toplum Örgütlerine, uzman dostlara da elbette teşekkür ederim.

Bugün uzlaşıya varılan maddeler yanında bundan sonra atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar elbette toplumun desteği ve katkısı ile hayat bulacaktır. Başka türlüsü zaten düşünülemez.

Yine de henüz yolun başındayız. Hayırlı olsun."


16/04/2014 20:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: anayasa, öneri, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.