Siyasilerden 29 Ekim Mesajı

ads ads ads ads
28/10/2016

ads
Siyasilerden 29 Ekim Mesajı

MECLİS BAŞKANI SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber “Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşunun 93’ncü yılında güçlü bir Türkiye olarak her alanda gösterdiği başarı ve ilerleme hepimiz için sevinç ve gurur kaynağıdır” dedi. Siber, Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayımladı. Siber mesajında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve halkın birlikte verdiği kurtuluş mücadelesinin kazanılmasında esas rol oynayan ülke sevgisi, kardeşlik, dayanışma, azim ve çalışmanın bugün de Türkiye’ye yönelik saldırıların ve önüne çıkan engellerin aşılmasındaki en büyük güç olduğunu vurguladı.



BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN’DEN 29 EKİM MESAJI

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den destek ve güç alan KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının, Cumhuriyetin değerlerini koruyarak Atatürk’ün gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğini kaydetti. Özgürgün, “Ülkemizi ve devletimizi daha refah bir geleceğe kavuşturmak için Atamızdan ve Anavatandan aldığımız şevkle ve ilhamla var gücümüzle çalışacağız” dedi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Özgürgün, Kıbrıslı Türklerin bu anlamlı günü Türkiye ile birlikte kutlamanın gururu ve coşkusu içinde olduğunu vurguladı.



DP GENEL BAŞKANI DENKTAŞ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 29 Ekim’in çağdaş bir ulusun doğum günü olduğunu belirtti. DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, Kurtuluş Savaşı’nın cumhuriyet ile taçlandırıldığı gün ve Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 93. yıl dönümünü bu yıl da büyük bir coşku ile kutladıklarını kaydetti. Denktaş, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan edip, armağan ettiği cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.



GKK EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ VE ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ MESAJ YAYIMLADI

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği ile Atatürkçü Yaşam Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ

Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın geçen yıllar içerisinde daha da büyük bir önem kazandığını ifade etti.

Açıklamada, cumhuriyetin temel niteliklerine sahip çıkma ve felsefesinin, demokratik ve laik yapısının benimsenmesinin, gelecekte var olmak için en büyük güvence kaynağı olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin gün gün artacak atılım ve başarılarının, çağdaş uygarlık yolunda Kıbrıs Türk halkına da güç vermesi dileği iletildi.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünü kutladı. İşcan, cumhuriyetin kazanımlarını her Türk yurttaşının bilmesi ve gelecek nesillere aktarmasının bir görev olduğunu belirtti. İşcan, KKTC halkının bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşabilmek için Türkiye Cumhuriyeti gibi çok büyük bedeller ödediğini ifade etti. İşcan, KKTC halkının tasada ve kıvançta birlikte olduğu anavatan Türkiye’nin 93 yaşında olmasının gurur ve mutluluğunu paylaştığını kaydetti. 

28/10/2016 16:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 29 ekim cumhuriyet bayramı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.