Soğuk havada eklemlere dikkat!

ads ads ads ads
25/12/2014

ads
Soğuk havada eklemlere dikkat!

Soğuk kış günlerinde diz, kalça gibi eklem ağrılarından şikayet edenlerin sayısının arttığını söyleyen uzmanlar uyarıyor:

Soğuk havalarda eklem ağrıları hisseden kişilerin mutlaka kontrolden geçmesi gerektiğini vurgulayan Konya Medicana Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş, "Eklemleri ve kemikleri birbirine bağlayan bağların en önemli görevi, eklemleri birbirinden ayırmak ve vücudumuzu taşımaktır. Yıllar içerisinde vurmalar, çarpmalar, ters hareketler, kilo alımı ve egzersiz yapmamak bağlarda hasara neden olur ve eklem bağlarının yıpranması kireçlenme ile sonuçlanır. Soğuk havalarda iyice sertleşen kireçlenmiş eklemler, geceleri ağrıyla uyanmaya neden olur." dedi.

Eklem ağrılarıyla mücadelede erken yaşlarda yapılan diz-kalça egzersizleri, fizik tedavi ve kilo vermek ağrı şikâyetlerini azaltırken, eklem romatizması olan kişilerin, hava basıncı değişikliklerine duyarlı hale gelmesi, kasların ve bağların soğuk ve yağışlı havalarda kasılması ve kısalması ile ağrıların arttığına dikkatleri çeken Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş, "Yaz aylarında hareketli olan kas ve eklemlerin birden kapalı, soğuk ve hareketsiz yaşama girmesi de kış aylarında görülen ağrıların en büyük nedenidir." ifadelerini kullandı.

Soğuk ve nemli havalar eklem ağrılarını arttırdığı için romatizma hastalığı şikayeti olan kişilerin sıcak ortamları tercih etmesi gerektiğine değinen Yanartaş, "Kışın dışarı çıkarken eldiven ve atkı ile el eklemlerini ve boyun omurlarını soğuktan korumak önemlidir. Ayakkabı seçiminde yumuşak tabanlı, ayağın ortopedik kavisini bozmayan ayakkabılar giyilmeli, çok yüksek topuklu ve babet ayakkabılardan kaçınılmalıdır. Düzenli egzersiz yaparak kilo kontrol altında tutulmalıdır. Güneşin az görünmesi nedeniyle D vitamini takviyesi alınması da bu aylarda görülen ağrılı rahatsızlıkları azaltacaktır." diyerek alınabilecek önlemler konusunda uyarıda bulundu.

"SOSYAL HAYATTAN UZAKLAŞMAYIN"

Merdiven inip çıkmakta ve oturup-kalkmakta, kısacası günlük aktivitelerini yapmakta zorlanan hastalarda rahatlıkla uygulanan Proloterapi yönteminin, ağrının nedenini ortadan kaldırdığının altını çizen Dr. Gamze Yılmaz Yanartaş, "Eklemi taşıyan bağların kuvvetlenmesi hareket etmeyi kolaylaştırır, ardından kireçlenmenin azalarak eklemin tekrar sağlıklı günlere dönmesini sağlar. Vücudumuzun doğal tamir mekanizmasını kullanarak harikalar yaratan Proloterapi yöntemi ile vücuda verilen doğal bir solüsyon sayesinde ağrıya neden olan hasarlı bölge ameliyata gerek duyulmadan tedavi edilmektedir." dedi. 

25/12/2014 15:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: soğuk hava, eklemeler, sağlık, haber
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.