Sorumsuzluk anayolda tehlike saçtı

ads ads ads ads
24/07/2016

ads
Sorumsuzluk anayolda tehlike saçtı

Duygu ALAN/HAVADİS

Lefkoşa – Girne anayolunda dün sabah su kolilerinin yüklü olduğu kamyondan anayola düşen iki koli su, trafikte tehlike saçtı.

Şeffaf naylondan oluşan koliler, düşmeye bağlı olarak parçalandı, onlarca içme suyu şişesi asfalta yayıldı.

Anayolda seyreden bazı sürücüler, ilk bakışta ne olduklarını bile anlamadıkları kolilerin ve şişelerin üzerinden geçmemek için “z” çizdi, bazı sürücüler ani fren yaparak araçlarının hızını düşürdü. Sürücülerin koliler ve şişelere vurmamak için anayolda sergilediği çaba neredeyse kaza getiriyordu.

Ezip geçenler de oldu

Bazı büyük araçlar ise asfalttaki kolileri ve su dolu şişeleri görmesine rağmen aracının hız kilometresini aşağı düşürmediği gibi, üzerinden süratle geçti.

Büyük araçların üzerinden geçmesi ile bazı şişeler basınçtan patlarken bazıları etrafa saçıldı.

Bir su şişesi de büyük bir aracın üzerinden geçmesi sonucu lastikten sekerek anayolda seyreden başka bir araca sert bir şekilde çarptı.

Kamyon sürücüsü fark etti

Kamyon sürücüsü, kolilerin düştüğünü hemen fark etti ancak olayın meydana geldiği noktadan yaklaşık 500 metre ileride durabildi.

Kamyonunu, yolun sonuna çekerek park eden sürücü ve araçta bulunan ilgili şirket çalışanları, ardına bir süre baktı ancak geri dönüp, asfalttın ortasında kalan kolilere ve su dolu şişelere müdahale etmedi.

Sürücüler kornaları ile tepki yağdırdı

Olayın meydana geldiği sırada kamyonun ardından seyreden sürücüler, kolileri taşıyan kamyon şoförüne kornalar çalarak ile tepki gösterdi.

Bazı sürücüler, muhabirimizin olayı görüntülediği sırada aracının camlarından seslenerek tepkilerini; “Bu kadar da vurdumduymazlık olmaz”, “Al sana kaza nedeni”, “Umurları olmadı” gibi sözlerle gösterdi. 

24/07/2016 10:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Anayol, su şişeleri, trafik, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.