SOS Çocuk Köyü Derneği Mali Destek Arayışında

ads ads ads ads
02/09/2014

ads
SOS Çocuk Köyü Derneği Mali Destek Arayışında

SOS Çocuk Köyü Derneği yetkilileri, derneğin mali olarak kendi ayakları üzerinde durabilmesi için devlet katkısının artırılması talebiyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan destek istedi.

SOS Federasyonu’nun 2012’den itibaren kademeli olarak azalttığı maddi katkıyı 2016’dan sonra tamamen keseceğini anımsatan yetkililer, derneğin faaliyetlerini sürdürebilmesi için devlet ve hükümet yetkilileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini ziyaret ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dr. Hacer Çerkez başkanlığındaki SOS Çocuk Köyü Derneği yetkililerini kabul etti.

Dernek yetkilileri Eroğlu’nu kurumdaki son gelişmeler hakkında bilgilendirdi.

“HÜKÜMETLE GÖRÜŞECEĞİM...”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümetle ve Başbakan’la bu konu hakkında görüşeceğini kaydederek, konuyla ilgili bir rapor hazırlanması halinde bunun Başbakan’a verilebileceğini ifade etti.

Bakanlıkların şu sıralarda bütçelerini hazırlama aşamasında bulunduğuna da dikkat çeken Eroğlu, SOS için bütçeye ödenek konulması hakkında da yardımcı olabileceğini söyledi.

“DEVLET KATKISININ ARTIRILMASI GEREKİYOR...”

Kabulde konuşan SOS Ulusal Direktörü Pelin Maneoğlu, federasyon tarafından kuruma yapılan mali desteğin tamamen kesilmesinden sonra nasıl bir program uygulanabileceği, SOS’in kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için neler yapılabileceği konularında çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Maneoğlu, SOS’in ihtiyaçlar konusunda gerekli analizleri yaptıklarını, başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıkları bu konuda bilgilendirdiklerini söyledi.

Pelin Maneoğlu, “2016’dan sonra oluşacak mali açığın bir kısmının bağış ve fon geliştirme sistemleriyle telafi edilmesi için çalışacağız ancak bu süreçte bize verilen devlet katkısının da artırılması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na kurumla ilgili bilgi veren ve burada 109 çocuğun ve gencin aile temelli bakım aldığını ifade eden Maneoğlu, “Amacımız çocukların ailede kalması, eğer kalamazlarsa bu çocuklara aile temelli bakım vermektir ” diye konuştu. 

02/09/2014 13:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: SOS Çocuk Köyü Derneği
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.