Sosyal Medya dolandırıcılığına dikkat

ads ads ads ads
28/09/2014
AA

ads
Sosyal Medya dolandırıcılığına dikkat

İnternette kullanıcıların hesaplarını ele geçirdikten sonra iletişime geçtikleri kişilerin bir anlık dalgınlığından faydalanan sosyal medya dolandırıcıları, mobil ödeme sistemini kullanarak, haksız kazanç elde ediyor.

Sosyal medya şifresini ele geçirdiği kullanıcının hareketlerini bir süre takip eden dolandırıcılar, kullanıcının sosyal medyada iletişim halinde olduğu kişileri tespit ediyor.Hesabın gerçek sahibi gibi hareket ederek, gözüne kestirdiği kullanıcılarla bir süre yazışıyor.

Dolandırıcılar, hedefine aldığı kişilerin güvenini kazandıktan sonra "yardım, oyun isteği, yarışma veya hediye çeki kazandırma" gibi bahanelerle cep telefonu numarasını istiyor.

Cep telefonlarına yollanan mobil ödemeye dair mesajı, bir anlık dalgınlıkla okumadan onaylayan kullanıcıların cep telefonu faturalarından 60 liradan başlayan ücretler kesiliyor.

Bu yöntemi çok sayıda kişiye uygulayan dolandırıcılar büyük maddi kazanç elde ediyor.

"EN ÇOK DOLANDIRCILIK FACEBOOK’TA"

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan, yaptığı açıklamada, dolandırıcıların yeni mekanının sosyal medya olduğunu söyledi.

Ercan, Türkiye'de sosyal medya kullanımının artmasından dolayı dolandırıcılık suçlarının hızla arttığına dikkati çekerek, "Sosyal ağlar içerisinde en çok dolandırıcılık faaliyeti Facebook'ta görülüyor. Burası Türkiye'de 37 milyon üyesi olan bir platform. Aileler, akrabalar, arkadaşlar yani hemen hemen bütün tanıdıklarımız, güvendiklerimizin hesabı var" diye konuştu. 

28/09/2014 13:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sosyal Medya, İnternet
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.