Sosyal medya, istismarcıların cenneti

Çocukların Facebook'a girmesinin, bir gece kulübüne gitmelerinden farkı olmadığı belirtildi.

ads ads ads ads
20/06/2017

ads
Sosyal medya, istismarcıların cenneti

Çocukların Facebook hesaplarını açmalarına izin verilmesinin, 11 yaşında bir gece kulübüne gitmelerine izin vermek kadar riskli olduğu uyarısı yapıldı. Uyarı, İngiltere’nin önde gelen çocukların korunmasıyla ilgili yardım kuruluşu olan NSPCC Başkanı Peter Wanless’ten geldi.

The Sunday Times'da yer alan haberde NSPCC Genel Sekreteri Wanless, “Bence online dünya, savunmasız gençlerden yararlanmak isteyen istismarcılar için yeni bir oyun alanı yaratıyor. Çocukların ve gençlerin sosyal medyada karşı karşıya kaldıkları riskler, bir gece kulübüne girildiğinde ortaya çıkan risklere benziyor. Bu nedenle, bu konunun ciddi şekilde dikkat edilmesinin kritik önem taşıdığını düşünüyoruz” dedi.

15 yaşında bir oğlu olan Wanless, “ Oğlumun Stringfellows’a veya direk dansının yapıldığı kulübe ya da gece kulübüne gitmesine izin vermekle karşılaştırdığımda üyeleri, zaman sınırları ve alkol kullanımında kısıtlamalar bulunan bir gençlik kulübüne giderken daha rahatım. Onlara, online dünyadan zevk almalarını sağlayan gençlik kulübü gibi bir ortam yaratmak istiyoruz ancak bunları çevrimdışı olarak hoş görmeyeceğimiz türdeki risklere maruz bırakmak istemiyoruz” diye konuştu.

Wanless, şu andaki endişenin gençlerin kendi canlarına kıydıklarında ortaya çıktığını belirterek, “Çocuklar, deney yaptığımız para birimi olmamalıdır” dedi.

Wanless, her ebeveyn gibi kendisinin de çocuğunun sosyal medyadaki hareketleri ile ilgili endişeler taşıdığını kaydetti. Wanless, hükümeti endüstri ile ilgili tüm standartları uygulamaya çağırarak, bunun yapılması halinde oğlunun siteleri kullanmasına izin verdiği için endişe duymayacağını ifade etti.

Cinsel istismar ve online kabadayılıkta keskin bir artış var

Wanless’in uyarısını, NSPCC raporunun yayınlanmasına günler kala yaptı. Raporda, geçtiğimiz yıldan bugüne cinsel istismar ve online kabadayılıkta keskin bir artış yaşandığı ortaya konulacak.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 100’den fazla çocuk, online cinsel istismarların da dahil olduğu taciz vakalarından dolayı danışmanlık için başvurdu. Bu oran, 2015-2016 rakamlarından yüzde 45 daha fazlaydı.  Raporda, daha çok intihar düşüncesi ve kendine zarar verme vakaları da kayda geçmişti.

Üç standart belirleniyor

Bu haftaki raporda ise NPCC üç standart belirleyerek, bunarın bağımsız bir düzenleyici tarafından uygulanmasını istiyor. Bu standartlar arasında 18 yaşın altında sosyal medya hesaplarının güvenli olması, mobil telefonlarda aranamaması ve çocukların sadece arkadaşlarına online canlı yayın imkanı sunması, kabadayılık durumunda alarm verilmesi ve online çocuk güvenlik koruma ordusunun çocukları ve aileleri uyarması bulunuyor.

Wanless, bakanların online dünyayı düzenleme gereği konusundaki konuşmalarını dinlediği toplantılardan artık bıkmış olduğunu söyledi.

20/06/2017 09:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Sosyal medya
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.