Soygunculara Adım Adım Yaklaşılıyor!

ads ads ads ads
30/07/2014

ads
Soygunculara Adım Adım Yaklaşılıyor!

3 milyon TL’yi çalan silahlı ve maskeli soyguncuların izini süren polis hem eşkâllerine hem de isimlerine ulaştı. Soygunculardan birinin robot resmi çizildi

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili polis soruşturması devam ediyor. Soyguncuların eşkâl ve isimlerinin belli olduğu öğrenilirken,Star Kıbrıs soygunculardan birinin robot resmine ulaştı. Görgü tanıklarının ifadesi sonucu çizilen robot resminde soyguncunun açık tenli,30’lu yaşlarda alnı hafif açık olduğu görüldü.

EŞKÂLLERİ BELLİ, NEREDE OLDUKLARI MEÇHUL

Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin saat 10.55 sıralarındanakil esnasında Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda silahlı ve maskeli kişiler tarafında soyulmasının üzerinden altıgün geçti. Olayla ilgili soruşturma yürüten polisin soygunculardan birisinin ilk ismine ve eşkâline ulaştığı öğrenildi. Soyguncuların olayda kullandıkları aracı satın aldıkları kişilere ulaşan polis, araç sahibi ile satışa aracı olan şahısların telefon kayıtlarını inceledi.

KAYIT DIŞI KART KULLANDILAR

Soyguncuların kayıt dışı GSM kart ile araç sahibini aradıkları tespit edildi.Telefon numarasını inceleyen polis, soyguncuların arama yaptığı telefon numaralarına ulaştı. Soruşturma sonucu soygunculardan birisinin ismini belirleyen polis, görgü tanıklarının verdiği bilgi ışığında eşkâlini de tespit etti. Verilen bilgilerden yola çıkarak soygunculardan birinin robot resmi çizildi.Star Kıbrıs’ın ulaştığı soygunculardan birine ait robot resimdesoyguncunun açık tenli, açık renk gözlü, 30’lu yaşlarda alnı hafif açık olduğu görülüyor.

BİR SÜRE ŞOFÖRLÜK YAPMIŞ

Öte yandan soygunda kullanılan araca takılan DC 991plakasının yıllar önce hurdaya satılmış bir araca ait olduğu, plakanın sahibinin bir üniversitede servis şoförü olarak çalıştığı yinelendi. Soygunculardan eşkâli tespit edilen kişinin de bir süre şoförlük yaptığı, plakanın hurdaya çıktığını bu nedenle bildiği öne sürüldü.Polisin eşkâli ve ismi belirlenen soyguncuları aradığı, yakalanmalarının an meselesi olduğu öğrenildi.

BANKA İÇİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Bu arada Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası bünyesinde de soruşturma yürütüldüğü, para transferinden sorumlu olanların ifadesinin alındığı ve disiplin kuruluna sevk edileceği bilgisine ulaşıldı.  

Suna Erden-Starkıbrıs

30/07/2014 10:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kooperatif merkez bankası, soytgun, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.