Sözünüzü tutun Kıbrıs’ı birleştirin

ads ads ads ads
28/05/2017

ads
Sözünüzü tutun Kıbrıs’ı birleştirin

Unite Cyprus Now, dün sembolik bir eylem gerçekleştirerek Ledra Caddesi’nden Lokmacı’ya uzanan bir insan zinciri oluşturdu. Eyleme katılanlar Türkçe, Rumca ve İngilizce slogan ve pankartlarla liderlere seslendi

Duygu ALAN-HAVADİS

Unite Cyprus Now, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum lideri, , hiç gecikmeden, Kıbrıs’ı hemen şimdi birleştirmeye davet etmek amacı ile dün saat 11.00’de  Ledra Caddesi ve Lokmacı geçiş kapısı arasında, sembolik bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde ayrıca, çözüm ve barışa vurgu yapan yaftalar taşındı, sloganlar atıldı, Türkçe ve Rumca şarkılar söylendi.

Unite Cyprus Now, eylem çerçevesinde Ledra Caddesi ve Lokmacı geçiş kapısı arasında, Kıbrıs Rum tarafından Kıbrıs Türk tarafına uzanan bir insan zinciri oluşturdu.

“Çözüm istiyoruz barış istiyoruz”

Unite Cyprus Now, tarafından yapılan açıklamada “bu sembolik eylem, son yıllarda, Kıbrıs sorunuyla ilgili önemli bir ilerleme kaydeden her iki lideri, hiç gecikmeden, Kıbrıs’ı hemen şimdi birleştirmeye davet ediyoruz” dedi.

Açıklamada, “Çözüm istiyoruz, barış istiyoruz, adanın yeniden birleşmesini istiyoruz ve bundan ödün vermeyeceğiz ve gerçekleşene kadar rahat etmeyeceğiz. Biz, bu ülkede hiç barış içinde yaşamayan neslin çocuklarıyız. Biz, daha iyi günleri hak eden çocukların anne babalarıyız. Biz, şimdiki durumun bir ayıp olduğuna inanan Kıbrıslılarız” ifadelerine yer verildi.


Türk polisi müdahale etti

Eylem çerçevesinde Ledra Caddesi ve Lokmacı geçiş kapısı arasında, Kıbrıs Rum tarafından Kıbrıs Türk tarafına uzanan bir insan zinciri oluşturuldu.

Zinciri oluşturan bazı kişiler işlem yaptırmadan, elindeki yaftalar ile Kıbrıs Türk tarafına geçince polisin müdahalesi ile karşılaştı.

Türk polisi, zinciri oluşturan eylemcilerin elindeki yaftaları aldı, ortam gerildi.

Eylemciler ile Türk polisi arasında yaşanan sözlü tartışma, Türk tarafına geçen eylemcilerin muhaceret işlemini yaptırıp, elindeki yaftaları bırakması ile sona erdi.

28/05/2017 09:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Unite Cyprus Now, Çözüm, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.