Spor Dairesi Yönetim Kurulu Üyeleri Neden Görevden Alındı?

ads ads ads ads
22/08/2014

ads
Spor Dairesi Yönetim Kurulu Üyeleri Neden Görevden Alındı?

DENKTAŞ: “GÖREVDEN ALMAKTAN BAŞKA ÇAREM KALMADI”

Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, hükümetin oluşumundan itibaren “üçlü kararname” yöntemiyle yeni müşavir yaratmama konusunda aşırı hassas davranmaya gayret verdiğini, ancak eski hükümet tarafından atanan Genel Yönetim Kurulu üyelerini görevden almaktan başka çaresi kalmadığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Denktaş, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nun atanmış üyelerinin görevden alınması ile birlikte sosyal paylaşım siteleri ve yazılı basında çıkan haberler nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Hükümetin oluşumundan itibaren “üçlü kararname” yöntemi ile yeni Müşavir yaratmama konusunda aşırı hassas davranmaya uğraş verdiğini belirten Denktaş, aynı şekilde yönetim kurumlarında da işini düzgün yapan üyelerde de değişiklik yapmaksızın devam etme çabası doğrultusunda Spor Genel Yönetim Kurulu’nda da geçen haftaya kadar herhangi bir girişimde bulunmadığını kaydetti.

“Bu değişikliği Bakanlığa geldiğim ilk hafta yapmış olsaydım kimse ses etmeyecekti. Bir yıl sonra alınan bu karara şimdi tepki gösteriliyor” ifadelerini kullanan Denktaş, bunun nedeninin çok açık bir şekilde ortada durduğunu söyledi.

“SAYGISIZLIK YAPILDI”

Tatlısu'ya sentetik saha yapılması kararının eski ve tüm üyelerin altında imzası bulunan bir karar olduğunu ifade eden Denktaş, kurul gündeminde olmayan bir konuyu kendisiyle istişare etmeden gündeme alarak iptal etme girişimlerinin büyük bir saygısızlık olduğunu vurgulayarak, “Tatlısu projesine neden önem verdiğimizi öğrenme zahmetine bile katlanmadan Bakanlığımızı bir oldu bitti ile karşı karşıya getirme çabalarına herhalde sessiz kalamazdım” ifadelerini kullandı.

MİLLİ PİYANGOLAR

Milli Piyangolar Birimi Sorumluluğuna yapmak istediği atamayla ilgili de açıklamalarda bulunan Denktaş, bet ofislerle ilgili politikayı ve bet ofislerinin işleyiş biçimini çok iyi bildiğine inandığı bir kişiyi bu makama atamak istediğini belirtti.

Denktaş , “Spor Genel Yönetim Kurulu’nun daire içinde çalışan ve spor yazarı da olan bir kişiyi söz konusu mevkiye görevlendirme istemi var iseydi, Bakanın talebini reddetmek yerine ilgili maddeyi erteleyerek karşılıklı istişare yöntemini denemesi gerektiğini kaydederek, "biz ne istersek o olur" yaklaşımlarına görevden almayla cevap verildiğini bildirdi.

Denktaş şöyle devam etti:

“Bu noktada bir başka gerçeği de kamuoyunun bilgisine getirmekte fayda var. Sorumluluk alanımda bulunan Turizm, Spor ve Eski Eserlere ait fon uygulaması vardır. Bu fonlar yasa ve tüzüklerine göre belirli kalemlerden gelir elde etmekte ve bu gelir de yine yasa çerçevesinde o konuyla ilgili olarak kullanılmaktadır. Fon meblağı ilgili birime ait olmakla birlikte, bu fonun kullanımı bakanın iki dudağı arasında değildir. Kaynak kullanımı ilgili bakanın talebi ve Maliye Bakanlığı’nın onayı ile kullanılmaktadır. Bir başka deyişle fon, Genel bütçenin bir parçasıdır. Tek fark ilgili fonda biriken rakamın Maliye tarafından başka maksatla kullanılamıyor olmasıdır. Bazı köşe yazarlarımız bu gerçeği bilmeksizin bu fonların Bakan tarafından iki dudağı arasında istediği gibi kullandığı algısını yaratmaktadır ve bu son derece yanlıştır. Ekonomik Program maddelerinden biri olmasına rağmen bu maddeyi uygulamayacağımı açıkça ortaya koymamın nedeni, Turizmi, Sporu ve zaten zor durumda olan Eski Eserleri bütçe açısından Maliye Bakanlığı’nın bir memurunun insafına terk etmemek içindir.

Bu bilinçsizlikle yapılan saldırılar nedeniyle fonların ortadan kalkması demek kültür gibi önemli bir konuya bütçede binde bir, gençliğe binde yarım bütçe payı ayıran bir zihniyete teslim olarak, gerek turizm gerekse diğer konularda aynı yaklaşımı kabul etmek anlamına gelecektir.”

TATLISU VE KARAOĞLANOĞLU METE ADANIR SAHALARININ DURUMU

Denktaş, mevcut ve yeni yetişen gençlere çalışma yapabilecekleri ortamları sağlamanın asli görevleri olduğunu kaydederek, Mete Adanır Futbol Sahası ve ona bağlı arazinin büyüklüğünün “mini olimpiyat tesisi” olarak adlandırdıkları projeyi hayata geçirecek büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti.

Planlanan kompleks içerisinde sentetik futbol sahası yanı sıra, tartan atletizm pisti, kapalı spor salonu, fitness alanı, yüzme havuzu ve misafirhane bulunduğunu da belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş, Mete Adanır’ın sadece futbolcu değil aynı zamanda iyi bir atlet olduğunun da unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Denktaş, Türkiye Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol Meclisten geçtiği andan itibaren tesisin hayata geçirileceğini de kaydetti.

Tesisin Girne bölgesindeki birçok kulübe fayda sağlayacağını, ülkede birçok kulübe çeşitli dallarda hizmet verebileceğini belirten Denktaş, bunun yanında yurt dışından ülkeye gelerek çalışma yapabilecek yabancı sporculara da bir imkân yaratmış olacağını bildirdi.

Tatlısu Futbol sahasının KKTC’deki futbol takımlarına sezon başı ve sezon arası alternatif kamp yeri olarak tasarlandığını belirten Denktaş, Tatlısu sentetik sahasının sadece bölge kulüpleri için değil, ülkedeki tüm futbol kulüplerine yönelik alternatif bir kamp alanı olarak tasarlandığını belirtti.

Denktaş açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu düşüncemizi öğrenme zahmetine katlanmadan, gündemde olmamasına ve daha önce bu doğrultuda karar almalarına rağmen bu sahanın iptalini gündeme sokmaya çalışan eski hükümet tarafından atanmış üyeleri görevden almaktan başka çarem olmadığını ve yeni atanacak arkadaşlarımızla birlikte her iki kararın da 2015 yılı içerisinde tamamlanacağını kamuoyunun bilgisine sunarım.”

22/08/2014 11:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: spor dairesi, görev, haber, serdar denktaş
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.