Star Wars filmi uzayda gösterimde

ads ads ads ads
05/05/2015

ads
Star Wars filmi uzayda gösterimde

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki astronotlar her yıl 4 Mayıs'ta kutlanan Star Wars (Yıldız Savaşları) Günü'nde seriden bir filmi uzayda izlediklerini duyurdu.

Star Wars filminin fenomen haline gelen 'May the force be with you' (Güç seninle olsun) repliği İngilizce'de gelime oyunuyla 'May (Mayıs) the forth (dördüncü) be with you' olarak değiştirilince her yıl 4 Mayıs Star Wars günü olarak kabul edildi.

ABD'nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (Nasa), Twitter hesabından, günle özdeşleşen #Maythe4thBeWithYou etiketini paylaştığı mesajda "Yalnızca uzayda @starwars izliyoruz. Abartılacak bir durum yok" dedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yeni bir keşif seyahatine hazırlanan astronotlar daha önce de filmdeki Jedi karakterlerine bürünmüştü. 

Disney, George Lucas'ın yaratıcısı olduğu Star Wars'ın haklarını diğer filmlerin haklarıyla beraber 2012 yılında 4 milyar dolara satın almıştı.

Gözlemciler, filmin yeni serisi Yıldız Savaşları: Bölüm VII'nin Aralık'ta yapılacak ilk gösteriminin rekor izleyici sayısına ulaşacağı tahmininde bulunuyor.

The Hollywood Reporter adlı internet sitesine konuşan bir gözlemci, filmin ilk üç gününde 500 milyon dolardan fazla gelir getireceği görüşünde.

05/05/2015 16:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Star Wars
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.