Stresi kovan 9 besin

ads ads ads ads
03/12/2014

ads
Stresi kovan 9 besin

Çikolatalar, tatlılar, fast food yiyecekler kısa bir süreliğine sizi mutlu ediyor olabilir ama aslında aynı hızla mutsuz da ediyor. Sonuç olarak ise yine en sağlıklı yiyecekler, en mutlu eden yiyecekler oluyor. İşte stresten uzaklaştıran ve mutlu eden 9 yiyecek.

BİTTER ÇİKOLATA

Çikolatanın ruh haline pozitif etkisi tartışmasız bilinen bir şey. Ancak özellikle bitter çikolata bu işi daha iyi yapıyor. Çünkü aynı zamanda antioksidan da barındırıyor.

SÜT

B12 vitamini, protein ve kalsiyum. Faydalarından ve içinde barındırdığı değerlerden yalnızca birkaçı. Hem kan basıncını düşürüyor, hem kan şekerini dengeliyor ve içindeki potasyum da kasları güçlendiriyor. Bu da rahatlatan etkilerinden birkaçı.

YULAF

Yulaf en lifli besinlerden olduğu için, aynı zamanda çok da sağlıklı ve tok tutuyor. Bunun yanı sıra serotonin düzeyini yükselttiği için, beyni olumlu yönde etkiliyor.

CEVİZ

Cevizin özellikle beyne faydası, içindeki yüksek miktarda omega-3 olması defalarca yazılıp çizildi. İşte tüm bunların yanı sıra alfa linolenik asit de bulunduruan ceviz yüksek tansiyonu da önlüyor. "Zayıf, Sakin ve Seksi" kitabının yazarı Keri Glassman'a göre ayrıca her türlü fındık, fıstık ve ceviz de agresyonu azaltabilir.

AVOKADO

Kendisi oldukça yağlı bir meyve olmasına rağmen vücutta yağ emilimini azalttığı iddia ediliyor. Ayrıca beta karoten, E vitamini gibi önemli vitaminleri, mineralleri de barındırıyor.

'ÜZÜM'GİLLER

Üzüm, dut, yaban mersini, çilek gibi meyveler antioksidan açısından çok yüksek değere sahip. Bu antioksidanlar bizi birçok şeyden koruduğu gibi stresten de koruyor. Ayrıca yüksek C vitamini sayesinde kortizol seviyesini de dengeliyor.

KUŞKONMAZ

Bizim topraklarda oldukça meşhur bitkilerden bir tanesidir. Ayrıca depresyonun düşük folik asit değerleriyle alakası olduğu da söylenir ve kuşkonmaz bunları bolca barındırır. Bu nedenle de ruh haline iyi gelen, stresi azaltan besinlerden bir tanesidir.

TURUNÇGİLLER

Dr. Mehmet Öz'ün de kurucusu olduğu You Beauty isimli internet sitesinde yer alan listeye göre turunçgiller de stres seviyesini düşüren besinlerden. Bunların başında da tabii ki portakal ve mandalina geliyor. İmmün sistemi yani bağışıklığı da güçlendiriyor. Stres seviyesi vücutta yükseldiğinde vücudumuz daha fazla serbest radikal salgılıyor. C vitamini ise bu serbest radikalleri vücuttan uzak tutuyor.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı da sakinleştiren bitki çaylarının başında geliyor. 

03/12/2014 08:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: stres, beslenme, haber
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.