Stresle başa çıkmanızı sağlayacak 6 yöntem

ads ads ads ads
22/03/2017

ads
Stresle başa çıkmanızı sağlayacak 6 yöntem

Artık ana kucağındaki bebeklerin bile girebildiği, çağımızın gribi stres, ömrümüzden çalıyor, hayatımızın renklerini solduruyor, kendimize ulaşmamızı engelliyor, kilo yapıyor, kısacası iyi olmayan her şeyi bünyemizde topluyor. Tam da bu nedenle ne yapıp edeceğiz, stresle başa çıkmanın yöntemlerini öğreneceğiz. Mesela; “OMG. I Can Meditate” uygulamasının yaratıcısı Lynne Goldberg’in hepimize birkaç tavsiyesi var.

Güne meditasyonla başlayarak zihinsel olarak karşınıza çıkacak stresli durumlara karşı hazırlıklı olursunuz. Çünkü meditasyon, enerjinizi arttırır ve pozitif düşünmenizi sağlar. ‘Nasıl yapıyorduk, ommm’muydu?’ diyorsanız “OMG. I Can Meditate” gibi uygulamalardan destek alabilir, bu uygulamaların rehberliğinde meditasyona giriş yapabilirsiniz.

Sabah: Bir Hedef Belirleyin

O gün hayatınızda büyük ya da küçük neyi gerçekleştirmek istediğinizi hatırlayın ve niyet edin. Bu durum size daha derin hedeflerinizi hatırlatır. Ve herhangi bir hedefe kitlendiğinizde gün içerisinde karşınıza çıkan küçük darbeler ve sıkıntılar karşısında daha dirençli olursunuz.

Öğle: Kontrol edin

Kendinize müsait bir zaman bulup, zihninizin ve bedeninizin aynı hizada olup olmadığını kontrol edin. Günün hedefine odaklı bir şekilde mi ilerliyorsunuz yoksa mini engellere ve dikkat dağıtıcılara teslim mi oldunuz? Kendinizi kontrol etmek için, öğle yemeği, bir toplantı öncesi gibi kısa bir ara yaratın ve günün niyetini yerine getirmek için neye ihtiyacınız olduğu kontrol edin.

Öğleden Sonra: Biraz Ara Verin

Şimdiden yıpranmış ve motivasyonunuzu kaybetmiş mi hissediyorsunuz? Panik yok! Dışarıya çıkıp temiz hava alın. Kısa süreli de olsa bu gibi mekân değişiklikleri, enerjinizi yeniler ve geri döndüğünüzde içinde bulunduğunuz duruma daha dirençli karşılık vermenizi sağlar.

Gece: Uyuyun

Ne kadar basit değil mi? Annelerimizin de dediği gibi; geceleri yatmak, sabahları kalkmak bilmiyorsunuz! Ancak düzenli uyku stres seviyenizi ciddi düzeyde azaltır ve vücudunuzun ve zihninizin direncini arttırır. Yetişkinseniz gece en az 7 saat sağlıklı bir uyku uyumalısınız.

Gece: Elektronik Cihazları Kapatın

Gece yatmadan son gördüğünüz şey cep telefonunuz değil zihniniz olsun. Yatmadan yarım saat önce tüm elektronik cihazlarınızı kapatın ve bir kalem kağıt alıp aklınızdan geçen düşünceleri yazın. Böylece hayatınızın ve hedeflerinizin, niyetlerinizin senkronize bir şekilde ilerleyip ilerlemediğini görebilirsiniz. Bunu yaparken kendinizi yargılamayın, sadece gününüzü bir anlamda serbest bırakın. Ve yarının yeni bir gün olduğunu unutmayın. 

22/03/2017 11:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: stres, stresle mücadele, stresle mücadele yolları
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.