"Su geçirmez iPhone geliyor"

ads ads ads ads
23/11/2015

ads
"Su geçirmez iPhone geliyor"

Apple iPhone 6S ve 6S Plus ardından yeni iPhone modeli için kolları sıvadı. Yeni iPhone modeli için güvenilir bir kaynaktan ilk sızıntılar paylaşıldı.

TrendForce araştırma şirketinin raporuna göre yeni iPhone modelinde 3GB RAM ve su geçirmezlik özelliği bulunacak.

Sony'nin Xperia serisinde uyguladığı bu özellik oldukça ses getirmiş ve iyi bir pazarlama hamlesi olmuştu.

iPhone 6S ve 6S Plus'ta Apple'ın 2GB RAM kullanması çoklu uygulama performansını artırmış ve uygulamarın tekrardan açılması sorunu ortadan kalkmıştı.

3GB RAM kullanılması bu durumu çok daha üst seviyelere taşıyabilir ve oyundayken arkada uygulamanın kapanması vs. gibi durumların çok rahatlıkla üstesinden gelinebilir.Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız yenilenen iPhone 5S aynı raporda yer alıyor.

Apple'ın su geçirmezlik yeteneğini nasıl bir şekilde uygulayacağı henüz bilinmez iken cihazların suya dayanaklı yerine tamamen su geçirmez yapıda olması bekleniyor.

Apple muhtemelen iPhone 7 adı vereceği sıradaki iPhone modelini 2016’nın eylül ayında resmen ilan edecek. Yeni iPhone'a ait şimdiye kadar gelen söylenti ve dedikodular şöyle:

Apple A10 yongaseti

Apple her yıl olduğu gibi kendi mobil işlemcisinin daha iyi performans sağlayan bir versiyonunu yeni iPhone modellerinde kullanacak. Muhtemelen yeni mobil işlemcinin adı A10 olacak.

iPhone 7 Plus 3GB RAM olabilir

Apple yıllar sonra 1GB RAM’den vazgeçti ve iPhone 6S modelleri üzerinde 2GB RAM özelliğini kullandı. Sızıntılarda oldukça iyi bir sicili bulunan Ming-Ci Kuo, şirketin iPhone 7’nin phablet versiyonu iPhone 7 Plus’da 3GB RAM özelliğine yer verebileceğini söyleniyor.

Sağlam su geçirmez yapı

Bu söylenti her yıl olduğu gibi bu yıl da dile geliyor. iPhone 6S ve iPhone 6S’de kullanılan Alüminyum 7000 serisi telefonu zaten yeterince sağlamlaştırıyor ama gelecek yıl çıkacak olan modelin daha sağlam ve su geçirmez olacağı söyleniyor. Bildiğiniz gibi iPhone modelleri her ne kadar sertifika sahibi olmasa da diğer modellere göre suya karşı oldukça dayanıklı.

Ultra-ince gövde

Söylentilere göre iPhone 7, şimdiye kadarki en ince iPhone modeli olacak. Bu unvan iPhone 6 modellerindeydi ancak eğilme sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlardı. iPhone 7 6.0 - 6.5 mm arasında bir tahmin genişliğe sahip olacak.

Yeni ekran panel teknolojisi

iPhone 7’nin inceliğinin yanı sıra ince çerçeveler sunan yeni bir ekran teknolojisi ile gelebileceği söyleniyor.

Hızlı 3D depolama

Söylenti değirmenine göre, iPhone 7 ve 7 Plus’ın SanDisk veya Toshiba tarafından sağlanan hızlı 3D NAND flaş gibi yeni bir özelliği olabilir.

Uygun fiyatlı bir alternatif - iPhone 7c

Her yıl olduğu gibi yine bu yıl söylentilerde ucuz iPhone modeli yer alıyor. Analist Cue Ming-Chi Kuo Apple’ın önümüzdeki yıl içerisinde iPhone 5C’nin bir halefini duyuracağını iddia ediyor. Bu söylentiye göre iPhone 7C, 4 inç büyüklüğünde ve metal kasadan oluşacak. A9 işlemci ile gelecek olan cihazda 3D Touch ekran özelliği olmayacak.

 

23/11/2015 11:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: iPhone, Su geçirmez telefon
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.