Su konusunda skandal değil de ne?

ads ads ads ads
06/10/2015

ads
Su konusunda skandal değil de ne?

Su Temin Projesi’nde kamuoyuna yansımayan ve büyük tartışma yaratan birçok konu yeni yeni su yüzüne çıkmaya başlıyor. KKTC ve TC arasında protokol imzalandı, Çerçeve Yasası hazırlandı, Meclis onay verdi, Resmi Gazete’de yayınlandı, kötü kokular ise 3 yıl sonra ortaya çıkıyor.

MADDELER SAKLANDI

Cumhuriyet Meclisi’nin 20 Şubat 2012 tarihli Otuz altıncı Birleşiminde Oyçokluğuyla kabul olunan “KKTC ile TC Arasında KKTC’nin Su İhtiyacının Karşılanmasına İlişkin Hükümetler arası Çerçeve Andlaşması’nın Uygun Bulunmasına İlişkin (Onay) Yasası” tam 3 yıl önce yürürlüğe girdi. Yasa, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve TC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek arasında 27 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan 8 maddelik protokolde vatandaşın gündemine getirilmeyen ve toplumdan tepki görecek birçok madde bulunuyor.

MÜLKİYET 30 YILLIĞINA TC’NİN

KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve TC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek arasında imzalanan protokole göre, proje kapsamında ülkemizde boru hattının ve su tesislerinin geçtiği yerlerin mülkiyeti Türkiye Cumhuriyetine geçmiş durumda. Meclisin de onayladığı ve yürürlüğe giren bu anlaşma ise 30 yıllık yani 2042 yılına kadar olan süreyi kapsıyor.

KAYNAK: DETAY - HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

06/10/2015 12:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: mülkiyet, kıbrıs, su haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.