Su Temin Projesi Önemli Gelişme!

ads ads ads ads
25/01/2015

ads
Su Temin Projesi Önemli Gelişme!

Asrın projesi olarak da nitelendirilen Türkiye’den KKTC’ye su temin projesi ilerliyor. Anamur ayağında bulunan ve projenin temelini oluşturan Alaköprü Barajı’nda yarın saat 10:00’da düzenlenecek törenle su tutulmasına başlanacak.

Alaköprü Barajı’nda su toplanmasıyla projede önemli bir eşik de aşılmış olacak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek BRT ‘ye yaptığı açıklamada Alaköprü barajında su toplanmasıyla projede önemli bir safhanın daha aşılmış olacağını söyledi. Gerek Türkiye gerek KKTC gerekse deniz geçişi ayağının kesintisiz devam ettiğini ancak iklim şartlarından dolayı zaman zaman deniz geçisinde aksamalar yaşandığını aktaran Dinçyürek, Projenin planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti.

Geçitköy Barajı ile Türkiye ve Kıbrıs tarafı kara yapıları da tamamlandı. Dünyada bir ilk olan 80 kilometrelik deniz geçişinin ise 25 kilometresi bitirildi. Denizdeki zorlu hava şartları nedeniyle zaman zaman aksamalar yaşansa da çalışmalar hızla sürüyor. Boru hattı deniz yüzeyinden 250 metre derinlikte askıdan geçecek.

“İçme suyu arıtma tesisi ve dağıtım hatları dahil maliyeti 1 milyar 255 milyon TL olan projeyle, 20 Temmuz’da suyun Kıbrıs’a iletilmesi hedefleniyor.  BRTK

25/01/2015 15:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Alaköprü Barajı, su temin projesi, Asrın projesi, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.