Sucuoğlu: Narenciye ürünleri turizme entegre edilecek

ads ads ads ads
08/02/2016

ads
Sucuoğlu: Narenciye ürünleri turizme entegre edilecek

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, narenciye üretiminin otellerde kullanılması için girişim başlattığını açıkladı.

Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu, Narenciye Üreticileri Birlikleri ve Narenciye İhracatçıları ile Güzelyurt Belediyesi’nde Başkan Mahmut Özçınar’ın da katılımı ile geniş çaplı bir toplantı yaptı.

Sucuoğlu toplantıda, turizm sektörünün yerli üretimi desteklemesi için bir takım çalışmalar başlattıklarını, bunlardan birinin narenciye üretiminin turizme entegre edilmesi olduğunu söyledi.

Otellerde yerli üretim kullanımının istenilen seviyede olmadığını da söyleyen Sucuoğlu, otellerin yerli ürünleri kullanması için teşvik edileceğini vurguladı.

Ülkede üretilen her ürünün otellerde kullanılması ve ülkeye gelen turistin bu ürünleri tatmasının ülke kültürünün daha iyi tanıtılmasına da neden olacağını belirten Sucuoğlu, bu yöntemle hem üreticinin hem de ülkeye gelen turistin memnun kalacağını söyledi.

Sucuoğlu, daha sonra hayvan üreticileri ve çiftçiler ile de bir araya geleceğini ifade etti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, Bakan Sucuoğlu’nun narenciye sektörü için yaptığı girişimleri memnuniyetle karşıladıklarını söyleyerek, Güzelyurt halkı ve narenciye sektörü adına teşekkür etti.

Özçınar, narenciye üretiminin fazla olduğunu, fakat ülkede bu ürünlerin fazla tüketilmediğini söyledi.

Özçınar, belediye olarak her yıl düzenlenen festivalde özellikle portakal ürününü ön plana çıkardıklarını ifade ederek, halkın da narenciye ürünlerine daha fazla sahip çıkması gerektiğini belirtti. 

08/02/2016 22:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Faiz Sucuoğlu
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.