Sunat Atun BRT’ye konuştu

ads ads ads ads
22/10/2014

ads
Sunat Atun BRT’ye konuştu

Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Sunat Atun, Rusya ve İsrail’in Akdeniz’de yaptığı tatbikatı BRT muhabirine değerlendirdi.

“Doğu Akdeniz’de Rusya, İsrail ve Güney Kıbrıs’ın içinde yer aldığı bir tatbikat izleniyor. ‘Rusya’nın buralarda ne işi var’ diye insanlar kendilerine sorarlar. Kıbrıs Adası üzerinde barışsever herkesin de bu soruyu sorması lazım. Rum dostlarını düşündürmek adına da bunun sorulması lazım.”

Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin araştırma yaptığı bir dönemde böyle bir tatbikat yapılmasının manidar olduğunu ifade eden Atun, geçen haftalarda bu konunun tekrardan gündeme geldiğini ve Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bu araştırmaları bahane ederek görüşmeleri terk ettiğini söyledi.

Sunat Atun, Barbaros gemisinin sismik araştırma yapmasının yanlış olmadığını da belirterek, Kıbrıs Türk halkının, adada ve ada etrafındaki doğal kaynakların tamamında hakkı olduğunu vurguladı.

“Barbaros gemisi, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın sahip olduğu bir gemi olarak ve bizden aldığı yetki ile bu araştırmaları yapıyor. Nerden çıktığı nereye geldiği nerelerde araştırma yaptığı da belli” diyen Atun, uydu görüntüleri ile geminin hangi parselde olduğunun da bilindiğini söyledi.

Denizlerde yapılan herhangi bir adımın oradaki statüyü değiştirmeye tabi olduğunu ifade eden Atun, Rumların statüde yapacakları bir değişikliğin Türk tarafının da mukabil adımlar atarak kendi haklarını koruma altına almasının en doğal hak olduğunu söyledi. 

22/10/2014 09:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: sunat atun
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.