Süper Lig'in müzmin kiralıkları

ads ads ads ads
07/10/2015

ads
Süper Lig'in müzmin kiralıkları

Spor Toto Süper Lig'de çeşitli takımlarda forma giyen 14 futbolcu, bonservislerinin bulunduğu takımlardan çok başka kulüplerde kiralık olarak kariyerlerini sürdürüyor. Bu oyuncular, 2015-2016 sezonun yanı sıra geçmiş yıllarda da farklı takımlara kiralandı.

Fenerbahçe 'de Abdoulaye Ba ve Fabiano, Bursaspor'da Miroslav Stoch ile Sercan Yıldırım, Medicana Sivasspor'da Beykan Şimşek, Kasımpaşa'da Yonathan Del Valle ve Osmanlıspor'da Uğur Demirok kariyerlerinin önemli bir bölümünü kiralık olarak farklı takımlarda geçirdiler. Kayserispor'da Diego Lopes ve Furkan Özçal, Galatasaray 'da Jason Denayer, Akhisar Belediyespor'da Leocisio Julio Sami, Trabzonspor'da Marko Marin, Kayserispor'da Ömer Şişmanoğlu ve Bursaspor'da Samuel Holmen de son dönemlerinde aynı durumla karşı karşıya kaldı.

FENERBAHÇE'NİN SEYYAHLARI ABDOULAYE BA VE FABIANO

Fenerbahçe'nin sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı ve bonservisi Portekiz'in Porto Kulübü'nde bulunan 24 yaşındaki Abdoulaye Ba, şu ana dek farklı takımlarda kiralık olarak görev aldı. İlk olarak 2010-2011'de Covilha'ya kiralanan Senegalli oyuncu, bir sonraki sezon Academica ve ardından Vitoria Guimaraes ekiplerinde aynı şekilde forma giydi. Geçen sezonu da Rayo Vallecano'da geçiren Ba, bu sezon başında da kiralık olarak Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Sarı-lacivertli ekibin yine Porto'dan kiraladığı Brezilyalı kaleci Fabiano ise farklı takımlarda kiralık olarak oynadı. Ülkesinin Sao Paulo ekibinde dikkati çeken Fabiano, ilk olarak 2008-2009'da Toledo ve bir sonraki sezon Sando Andre ekibine kiralık olarak verildi. Bonservisiyle 2012'de Porto'ya transfer olan Brezilyalı kaleci, bu kulüpte de kiralık olarak başka takımlara gitmekten kurtulamadı. 2009-2010'da America ekibinde kiralık olarak forma giyen Fabiano, bu sezon da Fenerbahçe'ye geçici transferle geldi.

STOCH DA YOLLARA DÜŞTÜ

Bonservisi Fenerbahçe'de bulunan Miroslav Stoch ise kariyerini kiralık olarak başka kulüplerde sürdüren futbolcular arasında yer aldı. 2010'da Chelsea'den Fenerbahçe'ye bonservisiyle transfer olan Stoch, sarı-lacivertli ekipte bir süre oynadıktan sonra yollara düşmek zorunda kaldı. Fenerbahçe'nin 2013-2014'te PAOK'a kiraladığı Slovak futbolcu, geçen sezonu El Ein'de geçirdikten sonra bu sezon başında Bursaspor'a kiralık olarak gönderildi.

SERCAN YILDIRIM'A ŞAMPİYONLUK YARAMADI

Bursaspor'da kiralık olarak forma giyen bir başka oyuncu ise Galatasaray'ın oyuncusu Sercan Yıldırım oldu. Yeşil-beyazlı ekipte şampiyonluk sevinci yaşadıktan sonra Galatasaray'a transfer olan Sercan, sarı-kırmızılı ekipten çok başka takımlarda forma giydi. Galatasaray tarafından yarım sezonluğuna ilk olarak Medicana Sivasspor'a kiralanan tecrübeli futbolcu, Şanlıurfaspor, Bursaspor ve Balıkesirspor'da kiralık olarak oynadı. Sercan Yıldırım, Galatasaray tarafından bu sezon başında bir kez daha Bursaspor'a kiralık olarak verildi.

Fenerbahçe altyapısından yetişen Beykan Şimşek ise genç yaşına rağmen müzmin kiralıklar arasında yer aldı. 20 yaşındaki futbolcu, 2013'te sarı-lacivertli ekipte profesyonelliğe geçtikten sonra ilk dönemini Kardemir Karabükspor'da kiralık olarak geçirdi. Ardından Adana Demirspor'da bu şekilde oynayan Beykan, son olarak Medicana Sivasspor'a kiralık olarak transfer oldu.

Osmanlıspor'da forma giyen Uğur Demirok, profesyonelliğe geçtiği Galatasaray'daki kiralık oynama alışkanlığını Trabzonspor'a transfer olduktan sonra da sürdürdü. Bonservisi sarı-kırmızılı ekipte bulunduğu dönemlerde Gaziantepspor, İstanbulspor, Beylerbeyispor ve Kartalspor'da kiralık olarak oynayan Uğur, Akhisar Belediyespor'a bonservisiyle transfer olduktan sonra istikrarlı bir görüntü çizdi. Ancak Uğur Demirok'un kiralık oynama talihsizliği bordo-mavili ekibe geçmesinin ardından da sürdü. 2015'te Trabzonspor'a transfer olan Uğur, bu sezon başında Osmanlıspor'a kiralandı.

Kasımpaşa'nın bu sezon kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Yonathan del Valle, geçmiş sezonlarda da farklı takımlara verildi. Fransa'nın AJ Auxerre ekibine 2011'de transfer olan Del Valle, geride kalan iki sezonda önce Rio Ave'de ardından Pacos de Ferreira'da kiralık olarak oynadı.

TRABZONSPOR'UN KİRALIK OYUNCUSU MARKO MARIN

Trabzonspor'un Chelsea'den kadrosuna kattığı Marko Marin, son sezonlarında kiralık olarak farklı kulüplere gitti. 2012'de İngiliz ekibine transfer olan Marin, bir sonraki sezonu Sevilla'da kiralık olarak geçirdi. Daha sonra Fiorentina ve Anderlecht'e geçici transferle giden Marko Marin, bu sezon başında ise kiralık olarak Trabzonspor'a geldi.

ÖMER ŞİŞMANOĞLU İLE HOLMEN AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Antalyaspor'dan 2013'te Beşiktaş 'a transfer olan Ömer Şişmanoğlu, kendi kulübünden çok başka takımlara hizmet etmek zorunda kaldı. Siyah-beyazlı kulübün geçen sezon Eskişehirspor'a kiraladığı Ömer, bu sezon başında Torku Konyaspor'a geçici transferle gitti.

Fenerbahçe'nin bonservisini aldığı Samuel Holmen de Ömer ile aynı kaderi paylaştı. Ömer gibi 2013'te sarı-lacivertli ekibe transfer olan Holmen, geçen sezonu kiralık olarak Bursaspor'da geçirdi. Ömer ile Holmen'in yolları bu sezon başında Torku Konyaspor'da kesişti. Samuel Holmen de Torku Konyaspor'a kiralandı.

DİĞER MÜZMİN KİRALIKLAR

Bu sezon başında Galatasaray'a transfer olan Jason Denayer, Kayserisporlu oyuncu Furkan Özçal ve Diego Lopes ile Akhisar Belediyespor'dan Leocisio Julio Sami de müzmin kiralık oyuncular arasında yer aldı.

Bonservisi Manchester City'de bulunan Denayer, Galatasaray'dan önce Celtic'de kiralık olarak oynarken, Akhisar Belediyesporlu oyuncu Leocisio Julio Sami, daha öncesinde Porto tarafından Vitoria Guimaraes, Braga ve Fatima takımlarına kiralandı.

Furkan Özçal ise kulübü Galatasaray'dan çok geçici transferle Kayserispor ve Kardemir Karabükspor takımlarında oynarken, aynı takımda kiralık oynayan Diego Lopes, daha öncesinde Rio Ave'de kiralık olarak forma giydi.  

07/10/2015 15:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: fenerbahçe, haber, kıbrıs, kiralıkla, transfer, takımlar
MANŞETLER

HK SPOR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.