Suriye Sınırında Çatışma!

ads ads ads ads
22/07/2014
ensonhaber

ads
Suriye Sınırında Çatışma!

 Suriye sınırında görev yapan askerlere ateş açılması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Ceylanpınar ilçesinin Suriye sınırında bulunan Doruklu Karakolu'nda görev yapan güvenlik güçlerine, akşam saatlerinde henüz tespit edilemeyen bir yerden ateş açıldı. Olayda yaralanan 3 asker, Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden 2'si müdahaleye rağmen şehit oldu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır hattında akşam saatlerinde söz konusu üzücü olayın gerçekleştiğini söyledi.

GEREKENLERİ DEVLETİMİZ YAPIYOR

Askerlerin tedavi altına alındığı hastaneye gitmek için yola çıktığını belirten Vali Küçük, "Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırında görev yapan güvenlik güçlerimize ateş açıldı. 1 askerimiz şehit oldu, 2 askerimiz yaralandı. Miletimize geçmiş olsun diliyorum. Olayla ilgili gerekenleri devletimiz yapıyor. Daha sonra detaylı açıklamada bulunacağız." dedi.

ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN KİMLİKLERİ

Şehit düşen Adem Dövüşken'in Mersinli ve 21 yaşında olduğu bildirildi. Saldırıda Berat Sarıkaya ile Yiğit Şahan adlı askerler yaralandı.

Ceylanpınar'daki ilk müdahalelerin ardından Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların tedavisine devam ediliyor.

Vali İzzettin Küçük ile Tugay Komutanı İhsan Başbozkurt yaralıları tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Öte yandan, Suriye sınırındaki güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtildi.

1 ASKER DAHA ŞEHİT OLDU

Çatışmada ağır yaralanan ve helikopterle Gaziantep'e getirilen asker Berat Sağırkaya da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Böylece çatışmada er Adem Dövüşken'in ardından şehit sayısı 2'ye yükseldi. Diğer yaralı asker Yiğit Şahan'ın tedavisi sürüyor.

22/07/2014 08:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: suriye, çatışma, savaş, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.