Suriye'de savaş uçakları hastaneyi bombaladı

ads ads ads ads
30/03/2015

ads
Suriye'de savaş uçakları hastaneyi bombaladı

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının İdlib kentindeki bir hastaneyi bombalaması sonucu 3 kişinin öldüğü, çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

İdlib'teki Sivil Savunma ekibinden Ebu Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki İdlib'te Vatan Hastanesini bombaladığını söyledi.

Rejimin hava saldırısında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu belirten Ebu Muhammed, "Vatan Hastanesinde büyük maddi hasar meydana geldi. Hastane parkında bulunan çok sayıda araç da zarar gördü. Hava saldırısında hastanenin değişik yerlerinde yangınlar da çıktı" dedi.

Saldırıda hastane yakınlarında geçenlerin de yaralandığını ve sivil savunma ekiplerince hastanelere kaldırıldığını ifade eden Ebu Muhammedi, "Vatan Hastanesi sivillerin tedavi olduğu bir hastane. Silahlı hiçbir grup bu hastaneyi kullanmadı. Rejim halkın yararlandığı hastaneyi bombaladı. Rejimin sivil yerlere saldırısına alıştık" diye konuştu.

İdlib, hafta içinde muhalif çatı birliği "Fetih Ordusu" tarafından, 5 gün süren çatışmaların ardından kontrol altına alınmıştı. 

30/03/2015 16:32
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: suriye, savaş
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.