‘Suriye’ye saldıran evine tabutla döner’

ads ads ads ads
07/02/2016

ads
‘Suriye’ye saldıran evine tabutla döner’

Suriye ordusunun stratejik Halep bölgesinde ilerleme kaydetmesi üzerine Suudilerden gelen ‘Müdahaleye hazırız’ açıklamasına Şam tepki gösterdi. Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, “Kim saldırırsa ülkesine tabutla döner. Suudi ya da Türk fark etmez” dedi. İran Devrim Muhafızları Komutanı ise “Suudilerin buna cesareti yok. İntihar olur” diye konuştu.

SUUDİ Arabistan’ın perşembe günü ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Suriye’ye yönelik bir askeri harekât olması halinde bunu destekleyeceklerini açıklaması ve aynı gün Rus Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’nin Suriye’ye yönelik bir kara operasyonu planladığı iddiası üzerine dün İran ve Esad yönetiminden tepkiler geldi. Suudi hükümeti, bu çıkışı, Suriye rejim güçlerinin Rusya’nın hava desteğiyle Halep’te kritik bölgeleri alması ve Türkiye ile muhalifler arasındaki önemli bir ikmal hattını kesmesinin ardından göstermişti.

TÜRKİYE, ÜRDÜN SINIRI KAPANMALI

Suriye Dışişleri Bakanı Velid el Muallim, “Suriye topraklarına Şam hükümetinin onayı olmadan yapılacak her türlü karadan müdahale direnilmesi gereken bir saldırıdır. Kimse Suriye’ye saldırmayı ya da egemenliğini ihlal etmeyi düşünmemeli. Saldırıya girişen kim olursa ülkesine tahta bir tabut içinde dönecek. Suudi ya da Türk fark etmez” ifadelerini kullandı. Televizyonda yayınlanan basın toplantısında konuşan Muallim, “Söylediklerini yapacaklarını sanmıyorum ama aynı zamanda Yemen ve diğer bölgelerdeki çılgın kararlarına bakınca hiçbir şey gözardı edilemez” dedi. Suriye Dışişleri Bakanı, Türkiye ve Ürdün’ün sınırlarını kapatmadan ve hangi grupların terör örgütleri listesine gireceği konusunda uzlaşma sağlanmadan bir ateşkese varılmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekledi 

07/02/2016 10:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Suriye, tabut, Muallim
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.